sreda, 30.8.2017 ob 17:10

FILM NA ULICI: KINOTRIP NA KRILIH MLADIH ZMAJEV (1. in 2.9.)

V petek in soboto, 1. in 2. septembra, bo Kinotrip na krilih Mladih zmajev že tretjič odpotoval na šolsko igrišče v Zalog, kjer se bo odvilo pestro dogajanje za mlade: filmi, glasba in zabava. Letošnja novost Filma na ulici pa je, da se bodo mladi v petek na dogajanje v Zalog lahko zapeljali s posebnim brezplačnim filmskim avtobusom LPP-ja.

ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI SE SELIMO PRED IN V CENTER ZALOG (Agrokombinatska 2).

Letak_Film_na_ulici_2017_prva_stran

Kinotrip, Kinodvorov filmski program mladi za mlade, letos na krilih Mladih zmajev v Zalog prinaša dve najstniški komediji. V petek se bom podali na glasbeno pot s trmasto in neukročeno Aurore, glavno junakinjo filma Gospodična Nemitežit (Jamais contente, Emilie Deleuze, Francija, 2016). V soboto pa se bomo nasmejali odštekani druščini mladih prijateljev v filmu Novi mulc (Le nouveau, Rudi Rosenberg, Francija, 2015). Filma sta primerna za mlade od 11. leta.

Pred filmskim programom se bomo v petek ogrevali ob raznovrstnih ritmih mladih glasbenih ustvarjalcev. Na odru bodo nastopili Lara in Hana, Pyroxene, The Mint in DJ Ayit. Na ogled bo tudi fotografska razstava Ne mi težit z mu’zko – mladi žuramo z Ljubljano, avtorja Črta Piksija. V petek greš lahko na Film na ulici z brezplačnim filmskim avtobusom – SPREMEMBA: sedež si zagotoviš preko ELEKTRONSKE PRIJAVNICE - (prevoz za mlajše od 15 let je možen z DOVOLILNICO).

V soboto pa bo za širjene smeha in dobre volje poskrbela ŠILA – Šolska impro liga z Mini impro maratonom. Svoj prostor in čas bodo v programu našli tudi kratki mladinski filmi festivala Videomanija. Mladinsko dogajanje na pokriti ploščadi pred Centrom Zalog se začne ob 17. uri, podrobnejši program vam predstavljamo v priponki.

“Ne skrbi. Domov prideš z busom” - Letošnja novost Filma na ulici je poseben filmski avtobus LPP-ja, ki bo mlade v Zalog odpeljal v petek, 1. septembra. Predviden odhod avtobusa iz Črnuč proti Zalogu je ob 16. uri, iz Zaloga pa bo zvečer odrinil ob 23. uri. Prevoz je brezplačen. SPREMEMBA: Sedež si zagotoviš preko ELEKTRONSKE PRIJAVNICE (- (prevoz za mlajše od 15 let je možen z DOVOLILNICO).

Vse dogajanje je za obiskovalce brezplačno.

V primeru slabega vremena se dogajanje prestavi pred in v Center Zalog (Agrokombinatska 2). O morebitni spremembi lokacije vas bomo obvestili na dan dogodka, najkasneje do 14. ure na spletnih straneh Kinodvora in Mladih zmajev ter na profilih na Facebooku in Instagramu – #filmnaulici.

Vabljeni, da dogajanje spremljate tudi na spletnih straneh Kinodvora in Mladih zmajev ter na profilih na Facebooku in Instagramu – #filmnaulici.

Za medije:

Film na ulici 2017 – Sporočilo za javnost (doc)

Film na ulici 2017 – Program (doc)

Za dodatne informacije o dogodku vam je z veseljem na voljo Marko Taljan, koordinator Četrtnega mladinskega centra Zalog (M: 051 659 024, E: marko.taljan@mladizmaji.si).