film na ulici

Kinotrip, Kinodvorov program za mlade, je letel na krilih Mladih zmajev… Za nami je Film na ulici, drugi dvodnevni dogodek filma, glasbe in urbanih športov. Prireditev Mladih zmajev iz Četrtnega mladinskega centra Zalog in Kinotripa, Kinodvorovega programa za mlade, se je odvila v petek, 26. in soboto, 27. 8. na šolskem igrišču Osnovne šole Zalog.

Foto: Domen Pal, Domen Groegl, Živa Jurančič, Marja Kovanda

Na pestrem in zabavnem dogajanju se nam je pridružilo več kot 200 obiskovalcev, med njimi največ mladih. Slednji so se preizkusili tudi v vlogi organizatorjev in izvajalcev dogodka, saj so sodelovali pri oblikovanju programa, vodenju pogovora s filmskimi gosti in izvajanju najrazličnejših dejavnosti. Projekt Film na ulici tako postaja pravi poligon za preizkušanje novih idej in ustvarja nepozabna doživetja po načelu mladi za mlade. V nadaljevanju lahko preverite kako nam je uspelo.

V petek smo se lahko z mojstri preizkusili v skejtanju in BMX-anju, ter si ogledali osupljivo spretnost breakdance plesalcev. Za glasbeno podlago sta z elektronskimi ritmi poskrbela mladi, nadarjeni DJ Guna (Žiga Guna) in DJ, producent ter glasbeni pedagog Adam Mulalić, ki je skrivnosti DJ-janja razkrival tudi radovednim obiskovalcem. Ti so se lahko preizkusili tudi v grafitiranju pod mentorstvom Mihe Erjavca. Ko se je zmračilo, smo si ogledali nekaj kratkih mladinskih filmov festivala Videomanija 2015 in 2016, v nadaljevanju petkovega večera pa je platno zavzela mladinska glasbena komedija Utrip ljubezni. Po filmu so se mladi Kinotripovci zapletli v zanimiv pogovor z ustvarjalci filma – režiserjem Borisom Petkovičem in igralcema Jernejem Gašperinom in Maticem Klemencem, ki so razkrili nekaj zanimivosti s snemanja in poskrbeli za glasbeni vložek.

Sobota je bila v znamenju morskih doživetij. Obiskovalcem so bili na voljo foto kotiček z vodnimi rekviziti, Bar pri hobotnici, kotiček za poslikavo telesa, bitka z vodnimi baloni, ustrezno namočen Twister, velika igra Spomina, piratske igre, podiranje vodnih kegljev in vodna zalivalnica. Žejo smo gasili z osvežilnimi sadnimi koktejli, Glasbo je vrtel DJ Guna. Pred osrednjo projekcijo smo se tudi ta dan ogreli s kratkimi mladinskimi filmi iz festivala Videomanija 2015 in 2016. Prijeten sobotni večer smo zaokrožili z ogledom italijanskega mladinskega filma Pretesna koža, ki so ga mladi obiskovalci po ogledu komentirali kot drzno filmsko izkušnjo, ki te ne pusti ravnodušnega.

Mlade, zbrane okoli Mladih zmajev in Kinotripa, so pri organizaciji in izvedbi projekta, poleg ustanoviteljice Mestne občine Ljubljana, podprli Slovenski filmski center in Urad RS za mladino, Četrtna skupnost Polje, Javni zavod Ljubljanski grad, Center Urban Roof, Šola za nastopanje BAST, Festival mladinske filmske ustvarjalnosti Videomanija, Get-Wet, Osnovna šola Zalog, PGD Zalog – Spodnji Kašelj, Župnija Ljubljana Kašelj-Zalog, DPG d.o.o., Adam Illusion Art, Kent Kasting, grafitar Miha Erjavec, Blue bar Zalog in Elvis Palić s.p.

Marko Taljan|2021-04-22T18:29:35+02:0028.08.2016|DOGODEK, FILM NA ULICI, MLADI ZMAJI ZALOG|