šiškafejst – festival urbane kulture in športa mladih

Mladi zmaji v partnerstvu s Četrtno skupnostjo Polje in v sodelovanju z Društvom DIH – Enakopravni pod mavrico, številnimi prostovoljci ter partnerji, smo v nedeljo, 28. maja, v Zalogu, na šolskem igrišču Osnovne šole Zalog, gostili 19. družabno – rekreativno prireditev Plata – Z nogometom proti diskriminaciji. Tokratna je potekala v sklopu Kolaža mladosti 2017 – dnevov mladih v Ljubljani in evropske kampanje MoveWeek. V dogajanju na Plati so uživale vse generacije Založanov. Prireditev je v celem dnevu obiskalo več kot 300 obiskovalcev, med njimi je prevladovala mladina.

Foto: Urška Boljkovac

ŠiškaFejst je serija festivalov urbane kulture in športov namenjen mladim med 10. in 30. letom oz. vsem, ki jih zanima področje urbane kulture in športa.

Tudi na tokratni izvedbi so mladi ulični ustvarjalci street arta in urbanih športov, s svojo kreativnostjo pred Kinom Šiška dokazovali, da je Šiška res fejst.

V okviru festivala so potekale raznovrstne aktivnosti in vsak je našel nekaj zase – obiskovalci so se lahko preizkusili v skejtanju, bmxu, hip hopu, grafitiranju, izdelavi priponk, pinjate, DJ-anju in fingerskejtanju. K branju je vabila Knjižnica pod krošnjami, pripravili smo tudi degustacijo slastnih palačink in hot dogov.

Katarina Matić|2017-09-12T03:27:27+02:0017.09.2016|DOGODEK, KOPRODUKCIJA, MLADI ZMAJI ŠIŠKA|