plata 2017 – z nogometom in glasbo proti diskriminaciji

Mladi zmaji v partnerstvu s Četrtno skupnostjo Polje in v sodelovanju z Društvom DIH – Enakopravni pod mavrico, številnimi prostovoljci ter partnerji, smo v nedeljo, 28. maja, v Zalogu, na šolskem igrišču Osnovne šole Zalog, gostili 19. družabno – rekreativno prireditev Plata – Z nogometom proti diskriminaciji. Tokratna je potekala v sklopu Kolaža mladosti 2017 – dnevov mladih v Ljubljani in evropske kampanje MoveWeek. V dogajanju na Plati so uživale vse generacije Založanov. Prireditev je v celem dnevu obiskalo več kot 300 obiskovalcev, med njimi je prevladovala mladina.

Foto: Maruša Pirnat

Mladi so se pomerili na turnirju v malem nogometu in na turnirju v metanju trojk. Na nogometnem turnirju je sodelovalo 16 moštev, več kot 100 rekreativnih nogometašev iz vseh koncev Ljubljane. V kategoriji do 15 let se je zmage veselilo moštvo Grapnice iz Štepanjskega naselja, medtem ko je v kategoriji starejših ekip zmagala ekipa Boca Juniors iz Polja. Najboljši nogometaš med mlajšimi ekipami je postal Nik Strmec, med starejšimi pa Boris Vidović. S posebnim povabilom so bili z nami na nogometnem igrišču nogometaši Azilnega doma Ljubljana. Na nogometnem terenu in ob njem se nam je tudi pridružil tudi župan Mestne občine Ljubljane, gospod Zoran Janković.

Nedeljsko druženje na Plati smo sklenili ob sončnem zahodu, ki je zagotovil enkratno kuliso koncertu za Fair Play  z raperjem Zlatanom Čordićem – Zlatkom ob plesni spremljavi plesalcev Šole za nastopanje BAST.

Dogajanje na prizorišču so, poleg nogometa in koncerta za Fair Play zasedle tudi druge športne, zabavne in ustvarjalne aktivnosti – športni poligon, lov za skritim zakladom, izdelava vetrnic, sadnica, poligon nenasilja, poslikava s kano, palačinkarna idr. Za topel prigrizek je, ob zvokih glasbe, katero so izbrali in vrteli mladi, odlično poskrbela ekipa prostovoljcev, ki je zakrivila tudi sladkanje z jagodami in palačinkami.

Prav prostovoljcem, ki so namenili svoj čas in z Mladimi zmaji soustvarili še eno prijetno druženje na Plati, gre posebna zahvala za sodelovanje. Naslednja, že dvajsteta Plata bo v drugi polovici septembra 2017.

Marko Taljan|2017-09-12T03:37:41+02:0030.05.2017|DOGODEK, MLADI ZMAJI ZALOG, ŠPORT|