izobraževanje zmajevskih prostovoljcev – metoda učenja ntc in čuječnost

Drage prostovoljke, dragi prostovoljci!

Mladi zmaji vas ponovno vabimo na izobraževanje, v soboto, 24. 2. 2018 med 9. in 13. uro v Mlade zmaje Bežigrad na Vojkovi 73. Tokrat se bomo dotaknili dveh tem za lažjo podporo vašemu delu in sicer učenja s pomočjo metode NTC in raziskovanja čuječnosti in kako jo lahko krepimo pri sebi.

Metoda NTC je pedagoški pristop, ki ga sestavljajo različne igre za otroke. Temeljijo na spoznanjih o razvoju in delovanju možganov in po izsledkih različnih raziskav še posebno dobro vplivajo na nastajanje in utrjevanje možganskih povezav (t.i. sinaps med nevroni) v času najintenzivnejšega razvoja, od rojstva do približno desetega leta starosti. Več o avtorju si lahko preberete tukaj. Več o čuječnosti pa si lahko preberete tukaj.

Delavnico bo vodila Katarina Žugman, mag. zakonskih in družinskih študij, stažistka zakonske in družinske terapije, nekdanja sodelavka Javnega zavoda Mladi zmaji. Izobraževanje je obvezno za vse, ki delate individualno z mladostniki_cami in se izobraževanja na to temo še niste udeležili, zaželena pa je tudi udeležba vseh, ki razmišljate v to smer ali pa imate željo po novih znanjih in izkušnjah pri delu z mladimi. Vabljeni tudi vsi ostali, ki želite svoje znanje osvežiti.

Poskrbeli bomo za vmesne odmore z osvežitvami (kavico, čaj, prigrizek).

Prijave do torka, 20. 2. do 19h preko tega obrazca:

PRIJAVNICA

Za več informacij in morebitna vprašanja se obrnite na Majo Majcen na maja.majcen@mladizmaji.si ali 051 659 029.