dan za spremembe – povezani v barvah

Mladi zmaji se (tudi letos) pridružujemo 9. vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki jo vsako leto v začetku aprila organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva in humanitarna organizacija, ki s svojim delovanjem zagovarja socialno šibkejše ter dviguje kvaliteto bivanja v skupnosti.

Letošnja akcija ob Dnevu za spremembe bo v barvah medkulturnosti dvigovala zavest o povezani in solidarni skupnosti. Mladi zmaji bomo z akcijo Povezujemo v barvah prispevali k trdnejši in bolj povezani skupnosti naselja BS3. Na večnamenskem športnem igrišču, ki se nahaja v bližini Mladih zmajev Bežigrad, bomo v soboto, 7.4. med 15. in 18. uro slikali na leseno pregrado, ki obdaja malo nogometno igrišče in je trenutno popisana s sovražno in nestrpno nastrojenimi sporočili ter navijaškimi izreki. Pregrado želimo preurediti tako, da bo mimoidoče osveščala o pomembnosti okoljevarstva, medkulturnega dialoga, sodelovanja, solidarnosti in strpnosti. Pri tem nam bodo pomagali prostovoljci iz različnih držav in Slovenije. Obiskovalci, mimoidoči, prostovoljci in ostali sodelujoči bomo lahko pustili svoj pečat na leseni pregradi in tako pokazali, da nestrpnost in sovražni govor v naselju nista zaželjena, hkrati pa se bomo imeli možnost preizkusili v zanimivih dvoriščnih igrah, značilnih za vsako od sodelujočih držav ter okusili preproste jedi, ki jih bodo pripravili prostovoljci v sodelovanju z mladostniki, ki obiskujejo mladinske centre Mladih zmajev.

Z akcijo želimo povezati različne prebivalce lokalne skupnosti in predstaviti raznolikost kultur, ki so del te skupnosti – skozi igro, hrano in umetnost.

Urša Kaplan|2018-03-25T06:01:20+02:0025.03.2018|DELAVNICA, DOGODEK, PROSTOVOLJSTVO|