utrinek iz mednarodnega izobraževanja – new age of conflict transformation

Od 21. 2. do 28. 2. je v Vršcu v Srbiji potekal trening za trenerje imenovan ”New age of conflict transformation”, ki se ga je udeležil tudi član ulične terenske ekipe. V 7 dneh so se udeleženci_ke iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Kosova, Romunije, Turčije in Slovenije učili o različnih stilih in oblikah konfliktov ter o reševanju le-teh.  Največji poudarek so organizatorji posvetili konfliktom, ki se trenutno dogajajo v “online” svetu in so zato za mladinskim delavcem_kam težje dostopni.

Skozi trening so se udeleženci_ke med sabo dobro spoznali, skupaj sodelovali in iskali rešitve za reševanjem morebitnih težav, ki nastanejo ob trčenju različnih mnenj na internetu. Prav tako so predstavili svoja stališča in ozadje ter ozadje države iz katere prihajajo. Pri tem sta jih spodbujali trenerki Asha in Danijela. Zadnje dni je bila izvedena tudi delavnica na temo bazena trenerjev (Pool of trainer), v katerega bodo v prihodnosti udeleženci_ke vključeni in seznanjeni s tem, kako bodo lahko samostojno opravljali del mladinskega trenerja_ke.

Trening se je zaključil 28. 2., ko so se udeleženci_ke odpravili nazaj proti domu, vsem pa je izkušnja ostala v dobrem spominu.

Evelin Radulović|2018-03-25T06:49:44+02:0025.03.2018|DELAVNICA, DIALOG, MEDNARODNO, ULIČNI ZMAJI, USPOSABLJANJE|