povezani v barvah

V soboto, 7.4. 2018, smo se Mladi zmaji pridružili Dnevu za spremembe, prostovoljski akciji, v organizaciji Slovenske filantropije, z delovno akcijo pod geslom Povezani v barvah.

Kraj prizorišča je bilo malo nogometno igrišče, v bežigrajski soseski BS3, med lokalnim prebivalstvom znano kot Zelenc. Ta leseni zid je bil v preteklosti tarča grafitov z žaljivo in nestrpno vsebino, zato smo se Mladi zmaji, skupaj z otroki, mladino ter prostovoljci odločili nadeti mu novo podobo. Pod mentorskim vodstvom Petra Gabra smo gori omenjeni zid prepleskali, pri čemer so nam pomagali tudi prostovoljci iz tujine.

Prav ti, prostovoljci iz tujine pa so pripravili tudi pravo, pravcato pojedino s klasičnimi jedmi držav iz katerih prihajajo. V toplem in sončnem vremenu smo (bilo nas je vsaj 50), lahko uživali v kulinaričnih mojstrovinah, in sicer so bili na voljo cimetovi zvitki iz Finske, mlečni riž iz Venezuele, rižota po iransko, mesni ter brezmesni žepki, ocvrti medenjaki iz Kenije, veganska solata iz Nemčije ter…Ter domače palačinke, ki jih je ves čas dogodka, od 15ih do 18ih, pekel Tim.

Za konec lahko rečemo le to, da vam je tistim, ki vas na dogodku ni bilo, lahko iskreno žal, saj smo dobro jedli, se dobro zabavali in tudi veliko dobrega naredili. In vse to v lepem pomladanskem popoldnevu!

Miha Praprotnik|2018-04-11T01:48:50+02:0011.04.2018|DOGODEK|