pomladna potapljaška avantura z mladimi zmaji

Prva letošnja skupina enajstih podvodnih avanturistov je z Mladimi Zmaji uspešno zaključila potapljaški tečaj. Tri četrtine planeta, ki jih tvorijo morja in oceani, so jim bile do nedavnega dosegljive zgolj na fotografijah in v filmih. Od 29. aprila pa lahko ta čudoviti podvodni svet doživljajo neposredno. Trije izmed udeležencev, študentje Iza Krampl, Gregor Stare in Žan Zupančič so o potapljaški dogodivščini zapisali:   

V tednu od 23. do 29. aprila smo se v Ljubljani in Piranu udeležili tečaja potapljanja (Open Water Diver), katerega organizatorja sta bila Javni zavod Mladi Zmaji in IPPA.

Tečaj je bil sestavljen iz treh sklopov. Prvi del je vseboval dve predavanji pri Mladih zmajih Zalog, kjer smo se seznanili z opremo, pravili in osnovami potapljanja. V drugem delu, pa smo teorijo prenesli v prakso in se potopili v vodnem mestu Atlantis. Zadnji sklop pa so bili štirje potopi v Piranu, s katerimi smo videli kakšno je življenje pod morsko gladino. Plavali smo med meduzami, jato cipljev, gledali sipo in upali, da bo spustila črnilo. Za konec pa smi si še ogledali ostanke podvodne mine iz druge svetovne vojne.

Celotna izkušnja nam je pustila več kot le certifikat, v Piranu smo se družili in ustvarili nova prijateljstva. Šlo je za dogodivščino polno adrenalina, zabave in učenja. Tečaj nas je navdušil nad potapljanjem in podvodnim svetom ter nam omogočil, da si bomo od sedaj naprej lahko ogledali tudi dele sveta, ki so nam bili pred tem, zaradi svoje podvodne lokacije, nedostopni.

Vsi tečajniki so pridobili mednarodno priznan potapljaški certifikat in postali PADI OWD certificirani potapljači, kar pomeni, da se lahko, skupaj s sopotapljačem, potapljajo do globine 18ih metrov, in sicer na vseh lokacijah namenjenih rekreativnemu potapljanju. Vsem  iskreno čestitamo  in upamo, da se bomo kmalu spet skupaj potapljali.

Po uspešno zaključeni prvi potapljaški avanturi se Mladi zmaji že pospešeno pripravljamo na naslednjo, poletno izvedbo.

Avtor fotk: Matic Munc

Marko Taljan|2018-05-08T01:00:16+02:0008.05.2018|DELAVNICA, DOGODEK, ŠPORT, USPOSABLJANJE|