mladi zmaji na nextivalu

S četrtkom (24.5.2018) se je pričel Kolaž mladosti – dnevi mladih v Ljubljani. Gre za tedenski sklop dogodkov v organizaciji Mreže mladinskih centrov Ljubljana in partnerskih organizacij v Mestni občini Ljubljana. Dogodki so posvečeni mladim, prirejeni z namenom, mlade vključiti v družbeno dogajanje.

Prvi v sklopu dogodkov, ki bodo trajali, do vključno 1.6., je bil Nextival, ki ga je organiziral in pripravil Zavod Bob. Mladi zmaji smo ga izkoristili za zaključno srečanje z našimi prostovoljci. Mladinski centri v svojih vrstah štejemo številne prostovoljce in prav je, da se vsi skupaj zberemo vsaj enkrat letno, malo podružimo, kaj dobre pojemo, itd.

No, ta dan, je bil, že gori omenjeni četrtek, in sicer na Livadi, kjer smo se Mladi zmaji (zaposleni in prostovoljci) družili z drugimi predstavniki ljubljanskih mladinskih centrov.

Pričakalo nas je toplo, skorajda vroče sončno vreme, sladko in slano domače pecivo, sveže pečene palačnike z čokolado in domačo borovničevo marmelado ter kavo in vodo. Ko smo se okrepčali pa je bilo na mestu nekaj početi (in vnesene kalorije pokuriti), saj smo se nenazadnje zato tudi zbrali.

Za ogrevanje smo odigrali energizer, nato smo  se Mladi zmaji predstavili z igro zmajev rep, čemur je sledila igra – ljubi svojega bližnjega kot ljubiš samega sebe, zatem bing bong za posladek pa še plesna delavnica v izvedbi deklet iz mladinskega centra Cent’r Most. Dekleta so pokazala tri različne oblike plesa, ostali pa smo jih skušali, kar najbolje posnemati. Slednja igra je bila soglasno izglasovana za naj igro prireditve.

Po tem pa smo se umaknili v senco, zagrizli še v dobrote z žara, se malo pomešali, kakšno rekli nato pa se sčasoma, zadovoljni nad preživetim lepim popoldnevom razšli.

Miha Praprotnik|2018-06-01T03:49:00+02:0028.05.2018|DOGODEK, DRUŽENJE, KOPRODUKCIJA|