moči in sile z nami v letu 2018

V letošnjem letu smo se Mladi Zmaji okrepili z novimi silami. Tako bodo z nami v letu 2018 tri nove moči, ki vsaka po svoje soustvarja utrip Mladih zmajev in mesta.     

Od februarja je v mladinskih centrih  kot pomoč pri izvajanju programov za mlade, ki se izvaja v okviru Javnih del zaposlen zaposlen Miha Praprotnik. Kaja Vuk je postala naša sodelavka na upravi preko razpisa Urada RS za mlade v projektu Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju. Občasno pa je z nami Adela Zamorano del Aquila, ki v mladinskih centrih in na dogodkih Mladih zmajev preko programa Evropske volonterske službe (Erasmus+) opravlja prostovoljno delo. Kaja bo z nami do 31.11., Miha do konca leta, Adele pa do januarja 2019. Vsakega smo poprosili, da nam na hitro povedo kdo so. Nastali so tile trije zanimivi zapisi, ki so jim dodali svojo fotografijo.

Adela Zamorano del Aquila

EVS prostovoljka

Psihologinja iz Španije, ki v letošnjem letu opravljam prostovoljno delo pri Mladih zmajih in uživam življenje v čudoviti Sloveniji. Obožujem potovanja, rada spoznavam nove obraze in se soočam z novimi izzivi, ki so najpomembnejši za osebnostno rast. Resnično rada delam z mladimi, ker so običajno v družbi podcenjeni in jih je potrebno opolnomočiti ter izpostaviti njihov pogum, opremljenost z veščinami in znanjem ter iskrenost.

Miha Praprotnik

javni delavec

Rad imam metafore, krofe in dobre fore. In hojo na več načinov; hojo kot med, in hojo kot prevozno sredstvo pa naj bo to pot za noge v tem ali tista za možgane v domišljiskem svetu. Pa tudi hoja po robu mi ni čisto tuja – pomeni izzive in ti so pomembni, saj je človek bitje, ki ga je treba preseči.

Kaja Vuk

koordinatorka in asistentka v glavni pisarni

Diplomirana organizatorka, dokončujem študij na fakulteti za Upravo. Otrok po duši. Malce zmedena, rada raziskujem in obiskujem kraje kjer še nisem bila. Vedno vesela novih ljudi, izkušenj in dogodivščin. Iščem nekaj več v življenju in se ne sprijaznim z navadnim. Najdete me na upravi, kjer sem  organizacijska in logistična (po)moč.