fusbaliga preventivnih programov za mlade slovenije

V petek 15. 6. smo se  mladi iz mladinskih in dnevnih centrov mreže Preventivnih programov za mlade, na igrišču Mladinskega doma Jarše pomerili  v ročnem nogometu.

Projekt FUSBALIGA se je začel že aprila, ko so se mladi v posameznih mladinskih organizacijah pripravljali na veliki finale. Prirejali so lokalne turnirje na katerih so trenirali, obiskali pa so tudi druge mladinske centre, kjer so se pomerili kdo najspretneje spravi žogico v gol.

Na dan velikega finala, smo se pred Mladinskim domom Jarše zbrali mladi iz cele Slovenije: Zavoda Misss, Škrlovca DC Kranj, Skale Salesianum, Dnevnega centra OM Škofja Loka, DRPD Novo mesto, Mladinskega Središča Vič,  Zavoda Bob in Dnevnega center za otroke in mladostnike Maribor – program PIKA. Medtem ko so potekale napete igre gledalcem in obiskovalcem ni bilo dolgčas. Vzporedni program je ponujal igro uličnega nogometa imenovan panna, tekmovanje v strelastiki, hojo po vrvi Slack-line, spuščanju ogromnih milnatih mehurčkov ter predvsem prijetno družbo s katero smo lahko klepetali. Dan je bil še toliko bolj odličen, ko so nam spretni žar mojstri pripravili bogat piknik.

Ta dan smo bili vsi zmagovalci. Domov smo odšli  nasmejani, siti, razigrani in bogatejši za nova prijateljstva. Finalisti pa so poleg simboličnih nagrad osvojili priložnost, da igro ročnega nogometa odigrajo tudi s slovenskim prvakom iz Zveze za namizni nogomet Slovenije.

Mateja Maver|2018-06-27T16:48:43+02:0026.06.2018|DOGODEK, DRUŽENJE, ŠPORT|