mladinska izmenjava metropolis 2018 – street symbiosis, wiesbaden

V nedeljo, 17. 6. 2018, smo s skupino petih mladih, starih med 14 in 17 let, odpotovali na mladinsko izmenjavo Metropolis v Wiesbaden v Nemčijo.

Priprave na izmenjavo smo pričeli z uvodni srečanjem, kjer smo se pogovarjali o pričakovanjih in nalogah udeležencev izmenjave. Dogovorili smo se tudi za uro odhoda in že je prišel čas, da se odpravimo proti Nemčiji.

Na vlaku smo se kot ekipa dobro povezali, igrali razne igre ter se pogovarjali, zato je vožnja hitro minila. V hostel smo prišli še isti večer, kjer so nas pričakali organizatorji, drugi udeleženci in seveda večerja.

Izmenjava se je začela zanimivo, saj je bilo vključenih kar 70 udeležencev iz 11 različnih držav. Naša skupina se je odlično ujela z drugimi, še posebej s skupino iz Cipra in skupino iz Velike Britanije.

Skozi cel teden so na različnih lokacijah – v hostlu, prostorih gostiteljske organizacije Arco in mestu Wiesbaden potekale video, gledališke, cirkuške in »gverilla gardening« delavnice, v katere smo bili vključeni vsi udeleženci izmenjave. Zadnji dan izmenjave so mladi predstavili rezultate in svoja doživetja, nato pa je sledil poslovilni »pizza« večer.

V veselje mi je bilo sodelovati s takšno ekipo, ki je tako sprejemajoča in sprejeta s strani ostalih udeležencev. Predvsem pa me veseli, da so mladi pripravljeni sodelovati z organizacijami, mestom in predvsem med seboj, z namenom, da sebi in drugi polepšajo življenje. Veselim se že novih projektov, ki jih načrtujemo skupaj.

Res lahko rečem, da je bila izkušnja nepozabna.

Nejc Benčič|2018-07-11T20:54:01+02:0004.07.2018|MEDNARODNO, MLADINSKO DELO, POVEZOVANJE|