mestni inkubator s posluhom za ideje mladih – zbirka iger kaj me osreči

Na začetku je vedno v glavi ideja. Je tista, ki ti ponoči ne pusti spati in ki se ti vsake toliko čez dan prikrade v misli in ti govori, »naredi že nekaj z menoj«. In dovolj je, da imaš idejo in malo volje, in vse stvari se lahko zgodijo. Seveda je super, če imaš na voljo tudi razpis Mladih zmajev ter njihovo mentorstvo, ker je pot od ideje do končnega izdelka lažja in hitrejša. Mentorstvo, ki ga ponuja Mestni inkubator je tisto, ki te sooči z vsemi razvojnimi fazami, skozi katere bo moral projekt iti in ti pomaga zapolniti z odgovori tista vprašanja, za katera sploh nisi vedel, da se jih moraš vprašati.

Projekt, ki sem ga prijavila na Mestni inkubator Mladih zmajev lansko leto in je luč ugledal letos, smo izpeljali skupaj z ekipo Info centra ŠKUC. Nastala je zbirka iger Kaj me osreči, ki je pravzaprav nadgradnja simpatičnih kartic Kaj me osreči, ki že vrsto let izhajajo pod okriljem Ljubljanske mreže info točk, katere koordinator je Info center ŠKUC.

Zbirka iger Kaj me osreči je namenjena vam. Vam mladim, ki bi si radi vsake toliko časa zapolnili proste urice in se poigrali s prijatelji. Ter vam, mladinski delavci, ki želite z mladimi kreativno preživeti čas in jih na malo drugačen način popeljati k temu, da začnejo razmišljati o sebi in o tem, kaj jih osreči.

Projekt je dokaz, da je ideje, ki se porodijo treba slišati, se z njimi poigrati, jih prenesti v svet in se prepustiti kreativnosti, ki je ključna za to, da nova stvar vzklije.

napisala MAŠA CVAR  //  uredil MARKO TALJAN

Marko Taljan|2018-07-19T03:53:04+02:0006.07.2018|MESTNI INKUBATOR, MLADINSKO DELO|