reportaža s počitniške radijske šole v šiški

V preteklem tednu, med 13. in 17. 8., smo pri Mladih zmajih Šiška gostili radijsko šolo v organizaciji Društva Bivak. Delavnica se je pričela s spoznavanjem osnov in zgodovine radia in radijskega dela; mladim nadobudnežem je Rok Kušlan tematiko predstavil preko kviza. Malo zdrave tekmovalnosti nikoli ne škodi!

Takoj za tem pa je sledil razpored dela; do petka je bilo potrebno pripraviti enourno oddajo, treba se je bilo odločiti kaj bi mladi želeli povedati, kakšno glasbo bi vrteli in nenazadnje, kaj bo kdo počel. Yuri Lev in Ada sta se odločila za poklic tehnika, Jerca in Marija pa za špikerki.

Prihodnji dan sta tehnik (Marko Doles ) in špiker (Rok Kušlan) »bodoče radijce« odpeljala na teren, se pravi, mladi so si ogledali prostore Radia Študent, tam med drugim srečali odgovorno urednico Polono Torkar, in, ne bodi ga len, z njo opravili krajši intervju.

V nadaljevanju tečaja so udeleženci, za svojo oddajo -Radio JMJ posneli še avizo in jingle. Urediti je bilo potrebno še preostali program – novice in glasbeni prispevek ter izbrati komade.

V četrtek je mladina uspešno prestala generalko in sledila je le še oddaja v živo. Ekipa je svoje delo opravila suvereno, tako da se za prihodnost radia ni za bati. Mladim smo čestitali in ustvarjalno druženje zaključili s pogostitvijo.

Miha Praprotnik|2018-08-27T02:30:18+02:0024.08.2018|DELAVNICA, DRUŽENJE, MLADI ZMAJI ŠIŠKA|