etm 2018: zelena kul-tura mlade po ljubljani fura

SKUPNA AKCIJA MREŽE MC LJUBLJANA V ETM 2018

V četrtek, 20. septembra, Mreža mladinskih centrov Ljubljana vabi na dogodek “Zelena KULtura mlade po Ljubljani fura” v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) 2018.

Pot bomo opravili s trajnostnimi oblikami mobilnosti iz 4 smeri (Bežigrad, Fužine, Šiška, Zalog), s ciljem v Salezijanskem mladinskem centru Rakovnik, Rakovniška 6, kjer bodo potekale debate za/proti z zaključno diskusijo, velika dnevna soba Mreže mladinskih centrov Ljubljana, gledališka intervencija na temo trajnostne mobilnosti, vožnja s kavalirjem, virtualni sprehod po Ljubljani predstavitev Bert-a, Snaginega prodajnega avtomata za brezembalažne nakupe, predstavitev pomena intermodalnosti, Mednarodna živa knjižnica… Vabljeni, da se nam pridružite. Vstop je prost.

SKUPAJ Z MLADIMI IN ZA MLADE: (So)gostitelji dogodka smo: Mestna občina LjubljanaJavni zavod Mladi zmaji – Mladi Zmaji Bežigrad Mladinc / Mladi zmaji Črnuče / Mladi zmaji Šiška / Mladi zmaji Zalog / SMC Rakovnik, Salezijanski mladinski center Kodeljevo / Mladinska postaja Moste / CONA Fužine / Zavod Bob / Mladinski center ULCA / Mladinski center Legebitra.

Partnerji akcije so Ljubljanski Potniški Promet, Snaga Ljubljana, Javni holding Ljubljana, Javno podjetje ljubljanske tržnice in parkirišča, ZIP, Za in proti, zavod za kulturo dialoga, Ljubljanska kolesarska mreža.

O Evropskem tednu mobilnosti: V Mestni občini Ljubljana se že sedemnajstič zapored pridružujemo Evropskemu tednu mobilnosti, ki med 16. in 22. septembrom povezuje na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Takrat tradicionalno skupaj s sodelavci mestne uprave, javnih podjetij in zavodov ter s številnimi drugimi deležniki, organizacijami, šolami in vrtci pripravimo teden pestrega, zanimivega in poučnega dogajanja, ki tokrat poudarja multimodalnost potovanj.

ETM 2018 bo potekal pod sloganom »Združuj in učinkovito potuj«, ki bo usmerjen k spodbujanju možnosti ter poudarjanju koristi prepletanja in dopolnjevanja različnih vrst potovanj, ki nas lahko pripeljejo do cilja. Združevanje različnih oblik prevoza prinaša sodobno, dinamično in ozaveščeno potovanje, s katerim lahko neposredno prispevamo k izboljšanju okolja, z aktivnim slogom pa tudi h dvigu kakovosti življenja.

Več o programu ETM na https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/promet-in-mobilnost/evropski-teden-mobilnosti/, o trajnostni mobilnosti pa na https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/promet-in-mobilnost/.

prijavnica

dovolilnica

(dovolilnica je obvezna za mladoletne udeležence)