reportaža festivala biti mlad je zakon

30. in 31. 8. se je za Bežigradom odvil že tradicionalni festival Biti mlad je zakon. Datum, le nekaj dni pred začetkom šole, ni izbran naključno. Organizacije, društva, klubi iz širšega območja Bežigrada se mladim predstavijo in po možnosti tudi navdušijo za trening, oz. nadaljnje aktivnosti.

Dogodek smo Mladi zmaji Bežigrad soorganizirali skupaj s Četrtno skupnostjo Bežigrad in številnimi prostovoljci ter nenazadnje z našimi mladimi uporabniki dnevnega centra Mladinc, s katerimi smo celo poletje kreirali vsebino in pripravljali vse potrebno za festival. Ponosni na vas, vam na tem mestu izrekamo pohvale. Torej hvala!

V četrtek se nas je v lepem vremenu zbralo preko 200 obiskovalcev in članov različnih organizacij. Te so bile: Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer, Bridž z Anjo in Laro, Ustvarjalne delavnice z DCA, Ples in zabava z Bast, Predstavitev projekta urbano vrtičkanje z babico in dedkom z ZOD, Podarjevalnica knjig, Igre s ŠMC Rakovnik, VR sprehod po Ljubljani z Javnim Holdingom Ljubljana, Teen joga z Joga mali Ganeša, Z majice v vrečko z INI Dizajn, Capoeira Slovenija, Poslikava obraza z Živahen smeh na vseh poteh, Glasbena delavnica z Muzikavivo, Cirkuško-gledališka delavnica s Cirkokrogom, Senta z Rokom in Azro, Predstavitev peke kruha z Drožmi, izmenjava knjig in delavnica z Etniko, Čebelarska delavnica, Košarkarski turnir, Magic the gathering z MTG Kartologi, Popravljalnica koles s Tadejem, Roler derby se predstavi, Z igro v šport z Dorotejo, Chill out kotiček z Uličnimi zmaji, Ljubljana pride se predstavi, Grafiti, Breakdance in značke z Ulco, Vodni pong z Maticem in Muhco postavili smo tudi mrežo za badminton ter slackline. Za glasbo je skrbel DJ Maj Intihar, za ozvočenje pa je oba dneva skrbel David Vodopivec iz Basementa. Prav tako je oba dneva, publiko razveseljeval, povezovalec programa, Urh Mlakar.

Drugi dan nas je naprej razveselila ekipa iz Plezalnega kluba Balvanija, ki se je do nas pripeljala s plezalnim stolpom, ki pa ga zaradi dežja niso uspeli postaviti. Prav dež je bil krivec, da smo vse petkove aktivnosti prestavili v prostore Mladinca. Prostor je, od vseh delavnic in drugih aktivnosti pokal po šivih, tudi v ritmih glasbe.

Predstavili pa so se nam: : Igroteka MKL se predstavi, Zapestnice prijateljstva z Živo, Kaj je to EVS z Adele in Zavodom Voluntariat, Kamni prijaznosti s sprememba.si, Podarjevalnica knjig, Capoeira Slovenija se predstavi, Poslikava obraza z Živahen smeh na vseh poteh, Glasbena delavnica z Muzikavivo, Bobova mreža z MC Bob, Ustvarjaj z Gumbom Odpadožerjem, Cirkuško-gledališka delavnica s Cirkokrogom, Senta z Rokom in Azro, Fingerskating s Fingerbear fingerboards, Predstavitev peke kruha z Drožmi, izmenjava knjig in delavnica z Etniko, nastopi mladih glasbenikov, Knjižnica reči, DJ Luka Malnar. Zaradi dežja so odpadle predvidene športne aktivnosti, kot je nogometni turnir, Teen joga, ter plezanje.

Kaj reči za konec? 2 dneva, 2 zgodbi. En dan za lokalno skupnost, drugi ekskluzivno le za mlade. Vse to ob pomoči in izvedbi mladih, kot zadnji, (delovni) žur pred začetkom šole. Biti mlad je res zakon!

Miha Praprotnik|2018-09-14T02:10:54+02:0014.09.2018|DELAVNICA, DOGODEK, DRUŽENJE, MLADI ZMAJI BEŽIGRAD|