ulični zmaji na treningu play!

V ponedeljek  1. 10. 2018 se je skoraj popolna ekipa Uličnih zmajev (manjkal je Rok) odpravila na pot do Tate na Madžarskem. Tam smo se udeležili mednarodnega Erasmus+  treninga mladinskih delavcev imenovanega Play!. Skupaj z udeleženci iz 4 drugih držav (Madžarske, Švice, Nizozemske in Turčije) smo čez teden raziskovali moč iger in njihovo implementacijo v mladinsko delo.

Ob prihodu v Oreg-To Club hotel sta nas pričakala trenerja Vanda in Arpad, ki sta spretno vodila odpravo od začetka, do konca. Trening je potekal zelo strukturirano in vsak dan smo se mladinski delavci lahko preizkusili v različnih družabnih igrah ter različnih motorično-gibalnih igrah na prostem. Po aktivnem dnevu pa je sledila še refleksija, kjer smo odkrivali strukture iger in odgovarjali na ključna vprašanja kot so: Kaj je zabava? Kaj naredi igro zabavno? Kako določeno igro uporabiti pri delu z mladimi?

Ob koncu treninga smo prejeli še različne zadolžitve ter se v nedeljo 7. 10. 2018 podali nazaj proti Ljubljani. Slovo pa ni bilo tako grenko, saj se bomo ponovno srečali januarja, ko bo na vrsti drugi del treninga, kjer bomo mladinski delavci sami kreirali igre. Komaj čakamo!

Avtori fotografij: Nursena Balatekin, Samantha Cremers in Arpad Barnai

Nejc Benčič|2018-10-15T13:48:36+02:0015.10.2018|MEDNARODNO, MLADINSKO DELO, POVEZOVANJE, TRENING, ULIČNI ZMAJI, USPOSABLJANJE|