jesenska izmenjevalnica v mladincu

Imaš tudi ti polno omaro oblačil, a se spet pritožuješ, da nimaš kaj za obleči? Si se naveličal/a svojih oblačil, pa ne veš kaj bi z njimi? Bi rad/a izpraznil/a svojo omaro starih oblačil in jo popestril/a z novimi?

DOGODEK NA FACEBOOKU

Če se soočaš s podobnimi problemi, potem je jesenska izmenjevalnica prava rešitev zate. Zato te vabimo, da nas obiščeš v soboto, 10. novembra 2018 med 14:00 in 18:00 uro v četrtnem mladinskem centru Bežigrad – Mladinc na Vojkovi 73, kjer ti bomo omogočili, da se znebiš odvečnih oblačil po katerih ne posegaš več ter popestriš svojo omaro z novimi.

Izmenjevali bomo vsa oblačila (razen spodnjega perila in čevljev) in modne dodatke za mladostnike.  Če imaš karkoli od naštetega doma in ti dela gnečo v omari, lahko to prineseš na izmenjevalnico ter tako podariš nekaj, kar lahko služi drugemu, sam/a pa dobiš nekaj, kar ti je všeč in lahko še uporabiš.

Oblačila in modne dodatke lahko prineseš že v tednu od 5. 11. do 9. 11. med 14:00 in 19:00 uro na Vojkovo 73 ali pa na dan dogodka. Prinešeno naj bo čisto in uporabno.

Oblačila, ki bodo ostala, bomo podarili posameznikom iz socialno ogroženih družin.

Namen izmenjevalnice je ljudi ozaveščati o možnosti ponovne uporabe rabljenih oblačil za različne namene (ponovno nošenje oblačil, popravilo ali predelava poškodovanih oblačil ter donacije oblačil tistim, ki si jih sami težko privoščijo in potrebujejo pomoč). Tako lahko spoznamo, da rabljena oblačila, ki se jih naveličamo niso le odpadki, temveč surovina, ki jo lahko ponovno uporabimo ter tako pripomoremo k čistejšemu okolju in pomagamo ljudem v stiski.

Poleg izmenjevalnice bodo na dan dogodka istočasno potekale tudi ustvarjalne delavnice, kjer se bomo družili, skupaj izdelovali makrame obeske in zapestnice, šale iz volne in unikatne značke, ter se učili, kako popravljati poškodovana oblačila.

Cilj ustvarjalnih delavnic je, da ljudje spoznajo, da lahko modne dodatke, kot so zapestnice, obeski in unikatne značke, izdelajo tudi sami in tako ustvarijo nekaj edinstvenega, kar ustreza njihovemu okusu.

Če te dogodek zanima se ga udeleži in prinesi rabljena oblačila, ki so ti odveč, a sam/a odnesi veliko več – oblačila, ki so ti všeč, znanje ročnih veščin, ki so koristne za izdelovanje modnih dodatkov in nova prijateljstva z ljudmi, ki jih boš lahko spoznal/a na dogodku.

Se vidimo!

Avtorica prispevka: Vida Zabukovec

Urša Kaplan|2018-11-07T01:50:25+01:0005.11.2018|DELAVNICA, DOGODEK, MLADI ZMAJI BEŽIGRAD, PROSTOVOLJSTVO|