abc moderiranja

V petek 9.11. smo Mladi zmaji v Zalogu drugič gostili uvodno delavnico z naslovom ABC Moderiranja, ki je bila namenjena članicam Mreže mladinskih centrov Ljubljana.

Delavnico je vodila Vida Ogorelec. Vida je izkušena moderatorka in procesna svetovalka za sodelovanje javnosti. Verjame v moč skupinskega dela, ki jo potrjujejo uspehi njenih delavnic.

Spoznali in preizkusili smo osnovne modele, tehnike in veščine, ki so uporabni za uspešno načrtovanje in vodenje delavnic, sestankov in izobraževalnih procesov. Način dela je bil izrazito izkustven; temeljil je na simulacijah, ki so jim sledile analitično-teoretične predstavitve in razgovori z udeleženci.

Obdelali smo osnove in napotke moderatorjev za uspešno skupinsko delo: Značilnosti, potek in odločanje v skupinskem del, obvladovanje in uravnoteženje različnih osebnostnih tipov v skupinah ter vloga, veščine in tehnike moderatorja. Prav tako smo izkusili moderatorske tehnike ustvarjanja varnega prostora, porajanja idej in doseganja soglasja kot so: Zamejitev varnega komunikacijskega prostora (Safe Space), Beseda kroži (Round Robin) in pokovka (Pop Corn), Razvrščanje po sorodnosti (Affinity Mapping), Vrtiljak (Caroussel)…

Kaja Vuk|2018-11-18T18:16:23+01:0014.11.2018|MLADI ZMAJI ZALOG, USPOSABLJANJE|