izmenjevalno-ustvarjalna sobota v mladincu

V soboto, 10.11. smo Mladi zmaji Bežigrad med 14.in 18. uro odprli vrata ponovni uporabi in nadciklaži, s čimer smo v lokalni skupnosti in pri mladih obiskovalcih želeli spodbuditi trajnostne in potrošništvu alternativne prakse. Izmenjevali smo oblačila, nakit in modne dodatke.

Poskrbeli smo tudi za improvizirano oblačilnico, pri čemer so nam s kartonastimi pregradami pomagale Človekinje. Vzporedno izmenjevalnici sta potekali ustvarjalni delavnici, ki sta ju vodili dve prostovoljki mladostnici. Na delavnicah smo z makrame tehniko izdelovali modne dodatke (nakit, obeski za ključe, …) in unikatne lesene broške. Le-te smo izdelali iz odpadnega lesa, katerega nam je prijazno odstopilo socialno podjetje Preoblikovalnica. Imeli smo tudi šivalni kotiček in možnost za popravilo in popestritev staro-novih oblačil, ki pa prenove niso potrebovale, saj so bila vsa oblačila, ki smo jih dobili v izmenjavo lepa, čista in skoraj brezhibna! Tim Bučar iz Zavoda za razvoj socialne vključenosti Odprte karte je poskrbel za polne želodčke s pripravo svojih zloglasnih slastnih palačink. Lačen si ful drugačen, pravijo (kar morda vpliva tudi na izbiro oblačil) in temu smo se seveda želeli izognit.

Prostovoljki sta dogodek v celoti, z mentorsko podporo zasnovali in izpeljali sami, kar ga je še dodatno oplemenitilo. Oblačila, ki so nam ostala bomo podarili skladišču Zveze prijateljev mladine in poskrbeli, da bodo odšla v roke tistih, ki jih zares potrebujejo.

Tako. Malo smo prevetrili naše omare, nekaj novega smo se naučili, bili smo ustvarjalni, se najedli in posladkali, naredili pa smo tudi nekaj pozitivnega za okolje in družbo. Zato se nestrpno veselimo naslednje izmenjevalne dogodivščine!

FOTO: Eva Križaj

Urša Kaplan|2018-11-18T18:50:01+01:0014.11.2018|DELAVNICA, DOGODEK, MLADI ZMAJI BEŽIGRAD, PROSTOVOLJSTVO|