veni, vidi, vici – mladi zmaji na nacionalnem posvetu

Na Brdu pri Kranju, se je 22. novembra, v organizaciji Urada Republike Slovenije za mladino in Mladinskim svetom Slovenije, odvil Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2018. Seveda posvet ni minil brez Mladih zmajev.

Na posvetu so bili prisotni predstavniki društev in organizacij mladinskega sektorja iz vse Slovenije. V sproščenem vzdušju je bilo prav prijetno slišati s čim se spopadajo in kako težave rešujejo naši »stanovski bratje«.

Po uvodnem nagovoru smo slišali prispevka o portalu mlad.si ter platformi youth wiki, nato pa smo se razdelili po delavnicah. Na voljo so bile štiri, in sicer: pristopi za delo s prostovoljci, neformalno izobraževanje in usposabljanje v mladinskih organizacijah, orodje za spremljanje in kakovost mladinskega dela ter koncepti in oblike mladinskega dela.

Zmaji smo se predstavili z dvema primeroma dobre prakse, in sicer sta zmajčici Kaja in Doris predstavili Mestni inkubator ter prakso dela s prostovoljci.

V popoldanskem delu so moderatorji predstavili izsledke raziskav, delavnic. Temu je sledila okrogla miza na kateri je z gosti (Urško Breznik, Nežko Agnes Vodeb in Matevžom Štrausom) sodeloval in na vprašanja odgovarjal minister za izobraževanje, znanost in šport – dr. Jernej Pikalo.

Ministra je za konec dneva čakala še posebna čast, podeliti je moral državna priznanja za delo v mladinskem sektorju. Gre za največje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa ga najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela.

Minister je podelil dve priznanji, in sicer Taborniški zvezi Slovenije za projekt Tapas ter..Usoda je hotela, da je, na svoj rojstni dan,  priznanje prejela tudi naša direktorica Ksenja Perko, za kar ji seveda iskreno čestitamo.

Fotografije: FB stran MSS

Miha Praprotnik|2018-12-05T09:03:00+01:0001.12.2018|DELAVNICA, DIALOG, DRUŽENJE, POVEZOVANJE, USPOSABLJANJE|