pobeg iz božičkove delavnice pri mladih zmajih bežigrad

V decembru nam je praznični duh prišepnil, da v Božičkovi delavnici nekaj ni tako, kot bi moralo biti. Božiček je kar naenkrat izginil, nekateri so zatrjevali celo, da je bil umorjen. Nezaslišano! Mladi zmaji smo zato hitro skočili v akcijo, da bi preverili kaj se na Severnem tečaju resnično dogaja in kaj se je v resnici zgodilo z Božičkom. Nemudoma smo razprli zmajevska krila, si nadeli topla oblačila in se podali proti severu.

Pred vrati Božičkove delavnice so nas pričakali zaskrbljeni škratje. Povedali so nam, da so v sanjah že poslali poziv najpogumnejšim, ki bi upali sprejeti izziv in se podati na raziskovanje največjega misterija lanskega decembra! Takoj smo priskočili na pomoč.

Seveda pa ni šlo vse po načrtih. Kmalu smo ugotovili, da je skrivnost tako velika, da je ne moremo rešit sami, zato smo se odločili, da Božičkovo delavnico pripeljemo k Mladim zmajem Bežigrad in s pomočjo nadobudnih mladih avanturistov ugotovimo kaj se je z Božičkom zares zgodilo.

Skupina mladih, ki obiskujejo četrtni mladinski center Bežigrad je skoraj dva meseca, z mentorsko pomočjo skrbno načrtovala naloge, uganke in izzive, ki so bili nujno potrebni za uspešno reševanje Božiča. Pri enem od izzivov je priskočil na pomoč tudi MakerLab, namenski odprti laboratorij na Univerzi v Ljubljani, ki mladim pomaga do orodij in znanj za razvoj njihovih inovativnih spretnosti. Makerlab, hvala za vašo pomoč!

Največjo božično uganko preteklega leta je 27. in 28. decembra preteklega leta ter 3. in 4. januarja letos reševalo 11 skupin in več kot 25 mladih avanturistov. Prav vsem jo je uspelo uspešno razrešiti, najboljša skupina pa jo je rešila v le 30 minutah in 57 sekundah. BRAVO!

Božiček je presrečen! Najpogumnejšim je poslal pismo, v katerem je obrazložil, da ni zares umrl. Zgodilo se je namreč, da je Severni tečaj zaobjel temačen oblak negotovosti in dvoma. Ljudje se razhajajo, prerekajo in si ne stojijo več ob strani, zato tudi Božič izgublja svojo moč. Poleg vsega tega, tudi Grinch vsako leto grozi, da bo napadel njegovo delavnico. Božičku tako ni preostalo drugega, kot da skliče svoje škrate in da skupaj poiščejo najbolj pogumne, največje avanturiste, ki si bodo upali rešit Božič.

In uspelo nam je! Čestitke vsem sodelujočim, tako mladim, ki so Escape room postavili, mentorju Gertjanu, študentu Fakultete za socialno delo iz Genta, Belgije, en velik HVALA pa tudi vsem sodelujočim, ki so v sanjah slišali škrate in sprejeli izziv. Brez vas letošnjega Božiča ne bi bilo zares v takšni obliki.

Urša Kaplan|2019-01-10T02:39:45+01:0008.01.2019|DOGODEK, DRUŽENJE, MLADI ZMAJI BEŽIGRAD, NOVOLETNA AVANTURA, SOBA POBEGA, VESELO ZMAJEVANJE|