črnuška klet v novi preobleki

Na predvečer Prešernovega dne smo Mladi zmaji v odlični družbi odprli vrata prenovljenih prostorov Četrtnega mladinskega centra Črnuče. Od popoldneva pa vse do poznega večera smo se veselili nove pridobitve s pestrim kulturnim programom.

Da je bilo dogajanje na otvoritvi res pestro so s soustvarjanjem programa omogočili Peter Gaber – slikar in ilustrator, ki je skrbel za poslikavo sveže stene, s slastno pogostitvijo je naše brbončice razvajal Danilo Ivanuša – KNEDL, z Društvom Smetumet smo iz odpadnih materialov izdelovali torbe, improvizacijska skupina Improholics je poskrbela za improvizacijsko detektivko, ekipa Shtrayfix events pa nas je z Dj delavnico in elektronskimi ritmi pošteno razmigala.

Otvoritveno dogajanje sta povezovala Zia Perko Rogelj in Urh Mlakar.

Kot govorniki so se nam pridružili tudi župan mestne občine Ljubljana g.Zoran Jankovič, Katarina Gorenc vodja Urada za mladino  MOL, vodja oddelka za kulturo MOL mag. Mateja Demšič,   arhitekti iz biroja Triiije, direktorica Mladih zmajev Ksenja Perko in seveda mladi, ki so z mnogimi idejami soustvarjali novo podobo črnuške kleti, od idejne zasnove pa vse do končnega izgleda. S prenovljenimi prostori, do katerih je z dvižno ploščadjo, zdaj omogočen dostop tudi invalidom, se je v Črnučah tako oblikoval prostor, ki bo poleg dnevnega centra deloval tudi kot mladinski kulturni center s pestrim glasbenim, kulturnim in umetniškim programom.

FOTKE 1 // FOTKE 2

Pia Živec|2019-02-18T07:20:53+01:0013.02.2019|DELAVNICA, DOGODEK, MLADI ZMAJI ČRNUČE|