delimo znanje in širimo obzorja: trening seminar internal makeover v vršcu

Od 16. do 23. marca smo Mladi zmaji širili svoja obzorja na trening seminarju Internal MakeOver v Vršcu v Srbiji, ki je potekalo v okviru projekta MakeOver. Udeleženci iz sedmih držav (Srbije, Bosne in Hercegovine, Italije, Črne Gore, Slovenije, Grčije in Kosova), smo na treningu v Vršcu intenzivno delali na notranji preobrazbi svojih organizacij. Ob podpori strokovnjakov in trenerjev smo pridobivali znanje na področju strateškega planiranja in upravljanja. Na treningu smo imeli udeleženci priložnost za pridobivanje znanja o projektnem vodenju, delu s prostovoljci, upravljanju s časom in prenosu znanja. Vsa nova znanja bodo v bližnji prihodnosti vsem sodelujočim organizacijam v pomoč pri njihovi rasti in razvoju v trajnostne, ciljno usmerjene organizacije. Udeleženci treninga Internal MakeOver bomo strateške in projektne načrte, ki smo jih razvijali v Vršcu uresničevali v svojem vsakodnevnem delu. Pri vpeljevanju sprememb v delo svojih kolektivov bomo imeli podporo strokovnjakov.

V ekipi Mladih zmajev v Vršcu so bili direktorica Mladih zmajev Ksenja Perko, ki je na srečanju prevzela trenersko vlogo procesa notranje preobrazbe organizacij, vodja in koordinator programov mladinskih centrov Marko Taljan in sodelavka glavne pisarne Kaja Vuk. Marko in Kaja sta na treningu razvijala projekt z delovnim naslovom MC Bus, delila znanje Mladih zmajev na področju dela s prostovoljci in prenosa znanja ter iskala rešitve za optimalnejši prenos znanja.
V prihodnjih mesecih bodo sodelavci projekta MakeOver izdelali spletni priročnik in delili v projektu zbrano znanje z vsemi vključenimi organizacijami in institucijami, ki želijo izboljšati svoje delovanje.
Projekt MakeOver se bo nadaljeval v juniju s treningom na temo zunanje preobrazbe. Osrednji cilj drugega treninga projekta MakeOver bo zunanja preobrazba organizacij skozi pripravo in izvajanje komunikacijskih strategij.

Projekt MakeOver je sofinanciran iz programa Evropske Unije Erasmus+.

Besedilo prispevka je delno prevedeno in povzeto po poročilu NGO Libero.

Foto: NGO Libero

Marko Taljan|2019-03-04T05:42:06+01:0028.02.2019|ERASMUS+, MEDNARODNO, MLADINSKO DELO, TRENING, TRENING MLADINSKIH DELAVCEV, USPOSABLJANJE|