usposabljanje za mlade in mladinske delavce na temo okolja in zdravja

V torek 26.3. je v prostorih Narodnega muzeja potekalo usposabljanja za mlade in mladinske delavce na temo okolja in zdravja. Udeležili smo se ga tudi nekateri prostovoljci Mladih Zmajev in tako pridobili nova znanja o okoljskih temah (podnebne spremembe, zrak, zdravje, okolje…) ter se okrepili z veščinami, ki nam bodo v pomoč pri razvijanju nadaljnih projektov in predajanju tega znanja mladim. Spoznali smo pomen in odgovornost, ki jo imamo posamezniki, do našega planeta in se učili, kako izražati naša stališča, da bodo ta slišana in sprejeta ter kako z dejanji kot posameznik in kot del skupnosti bolje skrbeti za naše okolje.

Gaja Brecelj iz Umanotere nam je predavala o podnebnih spremembah in o človekovem vplivu na le – te. Katjuša Šavs iz društva Focus nam je govorila o kakovosti zraka. Tomaž Gorenc iz Inštituta za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj, pa nam je predstavil vpliv onesnaženosti zraka na naše zdravje.

Dogodek je organiziralo Partnerstvo za okolje in zdravje (POZ); neformalna mreža nevladnih organizacij, javnih ustanov in zainteresiranih posameznikov, ki delujejo na področju okolja in zdravja.

Zapisala: Maruša Rozman

Maja Majcen|2019-03-31T23:57:05+02:0018.03.2019|AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO, PARTICIPACIJA MLADIH, USPOSABLJANJE|