projekt s-elect eu v občini vračar v beogradu

Med 9. in 12. majom se je ekipa Mladih zmajev skupaj s člani organizacije Ti povej in Brez limita odpravila v Beograd, natančneje v občino Vračar, kjer je potekal projekt sELECT EU. Projekt je bil podprt s strani programa Evropske unije za državljane, sestavljen pa je bil iz številnih zanimivih dejavnosti. Udeležencev je bilo več kot 300, prihajali pa so iz Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Slovenije, Belgije in Srbije.

S pomočjo interaktivnega in dinamičnega programa so v projekt vključili udeležence in državljane na lokalni ravni z namenom omogočiti občutek, da so državljani EU.

V celotnem programu, ki je zajemal različne dogodke, aktivnosti, delavnice in razprave, so udeleženci, skupaj z občani Vračarja, raziskali pomen Evropske unije. Mladi so med razpravo odpirali različne tematike kot so zaposlovanje, odprte meje, izobraževanje, migracije, socialna politika, mobilnost itd. To jim je dalo priložnost, da začutijo vse koristi evropskega državljanstva.

Po odprti javni razpravi in delavnici, na katerih so razpravljali o aktualnih temah za volitve v EP, so udeleženci razpravo prenesli na javno manifestacijo, ki je potekala pod okriljem delegacije EU v Srbije, imenovana »Mesto Evrope« in je potekala na trgu Nikole Pašića. Prisotne so spraševali o volitvah v Evropski parlament in pomembnosti obravnavanih tem ter jih povabili, naj pošljejo svoje prijatelje v EU, da se vključijo v volitve v EP z uporabo osebnih razglednic, ki so jih pripravili na spletni strani. Ekipo Mladih zmajev na osebnih razglednicah si lahko ogledate na naslovni strani članka in s tem pozivamo vse bralce, da se udeležijo volitev, ki bodo potekale 26. 5. 2019.

FOTO: Arhiv Libero

Teja Pahor|2019-05-20T02:30:40+02:0021.05.2019|DELAVNICA, DOGODEK|