delimo znanje in širimo obzorja: trening seminar internal makeover v solunu

V začetku junija (1.-7.6. 2019) smo Mladi zmaji sodelovali na mednarodnem trening seminarju External Makeover v grškem Solunu. Junijsko srečanje je bilo nadaljevanje februarskega srečanja internal Makeover v Vršcu na temo preobrazbe organizacij, ki delujejo na področju mladinskega dela.

Osem organizacij – vladnih in nevladnih, iz sedmih držav (Proni – Bosna in Hercegovina, NVO Prima in Građanski kreativni centar – Črna gora, Alumni Mandoulidis – Grčija, La Fenice – Italija, Kosova Young Lawyers (United youth task force, Building the Balkans) – Kosovo, Libero – Srbija in Mladi zmaji – Slovenija) je v okviru srečanja preverjalo in na novo osmišljalo svoje komunikacijske strategije in cilje. Teme intenzivnega treninga so bile oblikovanje identitete organizacije v povezavi s poslanstvom, vizijo in strateškimi cilji organizacije, proces oblikovanja celostne grafične podobe in njenih posameznih elementov, identifikacija in definicija ciljnih skupin, oblikovanje učinkovitega nagovora oz. povabila, tradicionalni in digitalni komunikacijski kanali, priprava komunikacijskega načrta za posamezno ciljno skupino.

Trening seminar je udeležencem prinesel boljše razumevanje procesa oblikovanja celostne grafične podobe in druge komunikacije organizacije. skozi uravnotežen prikaz teorije in praktičnega dela. Kaj vse je potrebno, da organizacija lahko učinkovito in uspešno nagovarja ciljne skupine za katere pripravlja ponudbo. Kakšno vrednost in katere vrednote naša ponudba prinaša uporabnikom naših storitev. Udeleženci smo na praktičnih primerih spoznavali kaj vse se skriva za procesom načrtovanja komunikacije, na čem temelji in kaj jo podpira.

Znanje in veščine, zbrane v projektu bodo vsem zainteresiranim organizacijam in posameznikom kmalu na voljo brezplačno na spletu. Za več informacij sledite spletni strani gostitelja projekta organizaciji Libero.

Mednarodni Trening External MakeOver je bil odlična priložnost za izmenjavo in učenje novih svežih pristopov ter druženje in povezovanje v sproščenem vzdušju strokovnjakov na področju dela z mladimi. Trening Makeover je bil sofinanciran iz programa Evropske unije Erasmus+.

Marko Taljan|2019-08-25T21:24:23+02:0025.08.2019|ERASMUS+, MEDNARODNO, MLADINSKO DELO, TRENING, TRENING MLADINSKIH DELAVCEV, USPOSABLJANJE|