mladost (je) ni norost – pika rajnar

EFT bliskovito in učinkovito orodje za (neprijetne) občutke

Pika Rajnar

Rojena leta 1963 v Kranju.

Študirala matematiko na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Poleg poučevanja matematike in kasneje dolgoletnega službovanja v računalniškem centru Ljubljanske banke jo je ves čas zanimalo veliko stvari – s takratnim partnerjem leta 1987 odpreta prvo trgovino s ”čudno” hrano v Sloveniji – trgovino Kalček na Trubarjevi v Ljubljani.

Leta 2004 prvič sliši za tapkanje, poskusi, se navduši, v slovenščino prevede brezplačen EFT Priročnik avtorja metode Gary-ja Craiga, se intenzivno izobražuje v Angliji in ZDA, pomladi leta 2009 doseže naziv ”EFT Trainer” pri mednarodni organizaciji AAMET International. Jeseni 2009 jo povabijo predavat na mednarodni EFT Masterclass v Anglijo, Manchester. Marca leta 2012 organizira prvi Vseslovenski dan za tapkanje v Ljubljani, ki se ga udeleži skoraj 300 ljudi iz vse Slovenije in postane vsakoletni. Konec maja leta 2012 je končan prevod in tisk priročnika EFT za telebane, prva naklada 1.000 kosov je prodana do septembra istega leta, trenutno je na policah šesti natis. Leta 2013 organizira izid prve zbirke resničnih zgodb Kako je EFT spremenil moje življenje … in lahko tudi vaše. V ŠL 2016/17 Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport vključi izobraževanje o uporabi metode EFT v katalog KATIS za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Leta 2017 jo ponovno povabijo predavat na mednarodni EFT Masterclass v Anglijo. Konec leta 2017 organizira izid druge zbirke resničnih EFT zgodb.

Vsakodnevno predava in demonstrira izvajanje metode EFT po večjih in manjših slovenskih krajih, šolah, vrtcih, knjižnicah, društvih, zavodih, podjetjih, pač kjerkoli kamor jo povabijo. Je redna gostja TV in radijskih oddaj. Leta 2013 je bila nominirana za naziv Slovenka leta po izboru revije Jana.

foto: Mateja Jordovič Potočnik