bus news vol. 5: ljuba in drago sta sprejela prve goste!

Četrtek 16. januarja je bil dober dan. Dan za veselje, hvaležnost, vznemirjenje, popustitev pozitivne napetosti. Dan, ko smo proslavili zaključek preobrazbe mestnega avtobusa št. 132 in dan, ko smo pričeli snovati ideje in iskati sinergije za naprej, ko bomo ustvarjali vozni red Ljube in Draga.

Mladi soustvarjalci Tina Ivnik, David Vavtar, Petra Dermota, Lea Dolinar, Katarina Žniderič,Teja Samsa, Eva Sešek, Analina Štumberger, Zia Perko Rogelj, Matic Lesjak, Timeja Liplin, Nejc Benčič, Petra Filipič, Evelin Radulović, Kaja Vuk in Tana Logar so z mentorji in ostalimi sovozniki – Mestna občina Ljubljana (ki projekt omogoča), Javni zavod Mladi zmaji, Ljubljanski potniški promet, Zavod Rompom (Andraž Tarman), Preoblikovalnica (Andrej Kurent), Creative Nomads (Tadeja Bučar), Trije arhitekti (Andrej Mercina, Renata Smrkolj), Knauf Insulation Slovenija (zelena streha Urbanscape), Donar d.o.o. (oblazinjenje) – s ponosom praznovali prvi dosežen mejnik. Iz upokojenega LPP avtobusa smo soustvarili udoben, premišljeno in minimalistično opremljen mobilni mladinski center Ljuba in Drago. Pred nami pravzaprav ni več stal bus, ampak prostor za druženje, počitek, morda pomladno zaljubljanje, prostor, ki diha in pusti dihati. Njegovo srce je gašperček, ki bo, skupaj s copati iz starih sedežev, grel in svetil, ko bomo to najbolj potrebovali. Les iz katerega so sestavljeni več funkcionalni elementi – shramba in kavč v enem – podkrepi občutek topline, domačnosti in nas bo v kombinaciji z zeleno travnato streho povezal z naravo.

Ob toplem čaju in kavi ter odličnem bananinem kruhu je bilo zanimivo opazovati, kako povezana je postala ekipa tekom procesa, kako so razvili interne štose in kako bodo njihove prigode še dolgo odmevale. Dobro vzdušje je zaokrožila slavnostna podelitev potrdil o udeležbi mladim soustvarjalcem in seveda v mnogih primerih grenko vprašanje – »Kaj pa zdaj?« V primeru Ljube in Draga odgovor ne zagreni, ampak v duhu »saj smo šele začeli« gleda v prihodnost. Do pomladi se bo ekipa sovoznikov posvetila razvoju programa in voznega reda, Drago in Ljuba se bosta preizkusila še na nekaterih pilotnih lokacijah, ter nato skupaj z zvončki in trobenticami naznanila pomlad.

Nekaj je zagotovo jasno že zdaj, Mladi zmaji in Mreža mladinskih centrov Ljubljana in Mestna občina Ljubljana s(m)o bogatejši za mobilni mladinski center, ki bo potoval tja, kamor bo (po)vabljen. Se vidimo?

LINK DO FB ALBUMA Z DOGODKA

Urška Arnšek|2020-02-03T00:09:07+01:0022.01.2020|DOGODEK, DRUŽENJE, iz avtobusa bomo naredili mladinski center, LJUBA IN DRAGO, MESTNI INKUBATOR|