pogumne punce – plesna predstava

»Punce že od nekdaj počnemo izjemne reči: gradimo šole, pišemo knjige, ustvarjamo umetnine, kolesarimo okoli sveta, planinarimo, delamo v tovarnah, se bojujemo za pravičnejši družbo in še in še. Toda stoletja je svet deloval po pravilih, ki so ženske odrivala na obrobje družbe ter njihovo dejavnost reducirala na skrb za moža, otroke in gospodinjstvo. Zato je skrajni čas, da na glas povemo, da smo dekleta pomembno sooblikovale zgodovino. In skrajni čas je, da se tudi naši dosežki vpišejo na svetovni zemljevid.«

Takšen je opis knjige Nike Kovač z naslovom Pogumne punce. Knjige, ki pove zgodbe pogumnih punc, ki so vsaka na svoj način zaznamovale zgodovino. V soustvarjanju z Javnim zavodom Mladi Zmaji, bomo letošnjo spomlad zgodbe Alme Karlin, Ivane Kobilica, Franje Bojc Bidovec, Marie Curie, Rose Parks in še mnogih drugih, na odru prikazali skozi ples.

Zato vabimo pogumne punce, da se nam pridružite! Vsaka bo upodobila eno izmed zgodb. Katero, bomo izbrali skupaj na uvodnem sestanku in predstavitvi projekta. Ta bo v četrtek 5. 3. 2020 med 13:30 in 15:30 uro v Basmentu, pri Mladih zmajih Črnuče, na Dunajski 367.

Pričakala te bo koreografinja in plesna učiteljica Katja Simić.

Vabljena!

Aja pa še to: Če se kje najde kakšen pogumen fant, vabljen! V predstavi ali v zaodrju se bo našla vloga za vsakogar, ki želi sodelovati.

Matic Munc|2020-03-02T09:39:22+01:0002.03.2020|DOGODEK, JAVNO POVABILO, MLADI ZMAJI ČRNUČE, PLES|