fotografski žur – čamcevanje

Pred nekaj tedni, natančneje 9. 3. 2020, smo v Mladinskem centru Zalog pričeli s Čamcevanjem – tradicionalnim praznovanjem prenove prostorov, ki naj bi trajalo cel teden.

Vmes nam ga je zagodla karantena, ki pa nas ni dokončno ustavila. Navkljub spremembi delovanja smo mladim omogočili razglasitev zmagovalca tekmovanja Fotografski žur. Kaj pravzaprav je Fotografski žur?

To je tekmovanje v ustvarjalnosti in potrpežljivosti. Žura smo se lotili sledeče: najprej smo z mladimi skupaj preverili kaj njim pomeni Mladinski center Zalog, po domače Čamac, ki ga obiskujejo vsak dan. Mladi so tako delili besede, ki njim najbolj opisujejo naš skupen prostor. Izmed vseh besed, ki jih je bilo čez 30, smo kasneje glasovali za 4, ki jih vsi čutimo kot najboljši opis Čamca.

Zmagale so sledeče besede:

  • prijatelji
  • dobra družba
  • ping pong
  • nogomet

Naslednji dan so mladi z analognim fotoaparatom ob pomoči koordinatorjev fotografirali izbrane besede. V boj se je podalo 5 parov. Na voljo so imeli 1 uro časa in 2 fotografiji, s čimer so morali kar se da ustvarjalno prikazati njihovo zgodbo, ki temelji na zgoraj zapisanih besedah. Nastale so čudovite zgodbe, ki si jih posamično lahko ogledate na Facebook strani Mladi zmaji Zalog, v članku pa si lahko ogledate kolaže.

Zmagovalni par, ki je s svojimi fotografijami pripovedoval zgodbo, ki se je najbolj dotaknila žirijo, sta bila Nika in Mefail. Žirija tekmovanja, koordinatorja Jon in Teja, ki sta oba med drugim tudi fotografa, sta bila nad izkupičkom navdušena. Drugo mesto sta zasedla Ernad in Emil, tretje Tanja in Muhamed, četrto Aldin in Emil ter peto mesto Ajdin in Sedin. Mladi zmaji Zalog, po domače Čamac, ponovno čestita prav vsem sodelujočim. Hkrati se vsi veselimo konca epidemije, ki bo s seboj prinesel tudi razstavo in uradno podelitev nagrad.

V tem času pa sledite našim socialnim omrežjem. Fotografski žur se namreč seli v virtualen svet kjer boste kmalu v tekmovanju lahko sodelovali prav vsi!

#staytuned

Teja Pahor|2020-04-03T07:12:07+02:0002.04.2020|DOGODEK, ERASMUS+, MLADI ZMAJI ZALOG|