Dogajanje v DigiMC Mladi zmaji (4. – 9. maj)

Mladi zmaji ostajamo aktivni v našem DigiMC Mladi zmaji – virtualnem mladinskem centru Mladih zmajev.

Naš DigiMC ponuja v tednu od 4. do 8. maja naslednje aktivnosti:

 • PON 13h – 15h // DIY – ideje za ustvarjanje z Uršo I.; 15h – 17h Kruha in iger  z Nejcem; 17h – 18h pogovor o motivaciji v pokoronskih časih z Maticem na #radio_basement
 • TOR 16h – 18h // Kruha in iger z Živo
 • SRE 12h – 14h // Kuhamo z Zmaji; 14h – 15h Q&A o hiphop sceni z Nejcem&ekipo (Gea in Kaja); 15h- 17h Kruha in iger z Nejcem; 17h – 19h International meet with Kaja
 • ČET 16h – 18h // Kruha in iger z Živo
 • PET 16h – 17h // Kruha in iger z Nejcem; 17h – 18.30 Lutkovni film z Zavodom Utrinek sanj in Društvom Brez limita; 17h – 20h Črkosfera z Drutšvom Grable
 • SOB 11h – 13h // Gibarna z Zavodom 01

Poleg tega so na voljo še čvek sobe, klepet z Uršo&Majo ter svetovalnica z Jernejo od ponedeljka do petka med 15h in 17h.

#Radio_basement je DJ platforma, kamor lahko objavljate svoje glasbo in playliste. Postani DigiMC DJ!

Kako se priključiš?

 • Klikneš na povezavo
 • Če dostopaš preko računalnika, se spletna platforma odpre v brskalniku. Lahko si pa aplikacijo naložiš tudi na namizje.
 • Preko tablice ali mobilnega telefona si naloži aplikacijo “Discord – Friends, Communities & Gaming”
 • Za vstop ne potrebuješ računa ali profila – vpišeš se z imenom, s katerim se želiš predstavljati znotraj platforme, lahko si ustvariš tudi avatarja (profilno sliko).

Kako pravzaprav deluje?
Kanali ob strani so kot sobe, v katere lahko vstopaš glede na interese in teme. Tema/vsebina in odprtost je napisana na vrhu strani. Poklikaj in preveri. Če kaj pogrešaš, predlagaj in soustvarimo skupaj.

Kdo pa je tam?
Drugi mladi, prostovoljci_ke, študenti_ke, mladinski_e delavci_ke Mladih zmajev. In ti. Mogoče nas ne prepoznaš, ker imamo drugo ime. Vprašaj.

 In kaj dogaja?
#predsoba
tukaj pristaneš, ko se prijaviš v DigiMC
# svetovalnica kanal, kamor se lahko zatečeš v primeru stisk ali težav, na skupinski pogovor ali pa dogovoriš z Jernejo za individualni pogovor
#tech_podpora kanal, kamor se obrneš v primeru tehničnih težav ali vprašanj v DigiMC
#klepet_z_uršo_in_majo kanal, kjer se lahko pogovarjaš s koordinatorkama Mladih zmajev Bežigrad Mladinc med torkom in četrtkom med 15h in 17h (ker je praznični teden)
#radio_basement kanal, ki je namenjen izmenjavi glasbenih predlogov, seznamov predvajanja in glasbenih klepetov. Na svojem YT kanalu ponujamo veliko dobre muzike, cikel pogovorov #srečanje in še več. Obiskovalci se lahko preizkusijo kot DJ in delijo svojo glasbo.
#kruha_in_iger kanal, na katerem igramo spletne družabne igre in si izmenjujemo ideje zanje. Ko se začne tekma, se priklopimo tudi na glasovni kanal, kjer se navdušenje nad igranjem tudi sliši.
#kuhamo_z_zmaji kanal, kjer si izmenjujemo kuharske recepte, ideje in namige za pripravo okusnih jedi ter klepetamo o zdravi prehrani in prehranjevalnih navadah
#international kanal za vse angleško govoreče, ki si želijo ohraniti stik ali vaditi jezik
#diy_ideje kanal, kjer izmenjujemo ideje za ustvarjanje, »naredi sam« izdelke in razvijamo kreativnost
#črkosfera kanal, kjer se mojstrimo v  ustvarjanju avtorskih besedil ob mentorski podpori, razvijanju pisne ustvarjalnosti, širjenju besednega zaklada, samoraziskovanju, povezovanju in druženju mladih literatov med 14 in 22 let ter prostor za razvoj avtonomnosti mladih in razmišljujočih ljudi.
#lutkovni_film kanal, kjer klepetamo in se ukvarjamo s produkcijo lutkovnega filma
#gibarna je sklop intenzivnih delavnic, osnovanih na gibu, ki ga udeleženci spoznavajo in raziskujejo skozi raznolike prakse uprizoritvenih umetnosti. Namenjena je mladim med 15 in 29 let. Delavnice bodo vodili priznani domači in mednarodni ustvarjalci in pedagogi. Vsaka delavnica je sestavljena iz treh delov: s predstavitvijo mentorja in gibalnega izraza, ogrevanjem ter ustvarjalno – raziskovalnim delom.

ČVEK SOBE so glasovni kanali, kamor se priklopiš z mikrofonom (lahko pa tudi s kamero) in poklepetaš na zapisano temo.

PIŠI NAM je sklop, namenjen sporočilo za mladinske centre ali pa terensko ekipo.

Vsebine sproti ustvarjamo. Ali kaj pogrešaš? Sporoči na mail maja.majcen@mladizmaji.si ali pa pocukaj koga od administratorjev na kanalu #predsoba.

 Kaj pa pravila?
Za lažje sobivanje (tako kot v naši fizični verziji) tudi v DigiMC veljajo določena pravila.

 1. Do vseh uporabnikov smo spoštljivi in gojimo vrednoto tolerantnosti.
 2. Digitalni mladinski center je namenjen zabavi, komunikaciji, delitvi dobrih nasvetov, dobre glasbe, filmov …
 3. Vsi ste dobrodošli, če prihajate v duhu spoštovanja. Povezavo do našega DigiMC lahko prosto delite med prijatelji in znanci.
 4. Prepovedana je uporaba sovražnega govora.
 5. Prepovedana je delitev nasilnih vsebin.
 6. Prepovedana je delitev pornografskih vsebin.
 7. Prepovedano je oglaševanje komercialnih vsebin ali napeljevanje v različne poslovne ponudbe.
 8. Prepovedana je delitev zlonamernih digitalnih vsebin, ki lahko poškodujejo programsko ali strojno opremo uporabnikov.

V primeru kršitev pravil s strani uporabnika ali uporabnice Digitalnega mladinskega centra lahko administratorji in moderatorji uporabimo naslednje ukrepe:

 • Izbris sporočila, ki krši pravila in opozorilo
 • »kick« – začasna prepoved obiska v Digitalnem MC
 • »ban« – trajna prepoved obiska v Digitalnem MC.

Soustvarimo prostor, kjer se bomo vsi počutili dobro.
Dobrodošli_e in uživajte. #solidarnost #povezani #mamoto