25. PLATA 2020

Včerajšnji dan je bil zaznamovan s prav posebnim dogodkom. V Zalogu, natančneje na igrišču OŠ Zalog, je potekala že 25. izvedba družabnega dogodka PLATA. Tudi tokrat je bil dogodek nogometno obarvan, še danes pa odmeva tudi preostalo dogajanje.

Dogodek smo soustvarili Javni zavod Mladi zmaji skupaj s Pravo zvezo (Društvo za nenasilno komunikacijoDruštvom SOS telefonom, TOM Telefonom, Legebitro, Iz principaDruštvom Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi in Četrtna skupnost Polje.

V nogometnem turnirju, do vključno 14 let, so se pomerile 4 mlade ekipe. Fortnite sucks, DRPD, Šiška Sirnica in Zalog 1129 so tekmovali v dopoldanskem času. Pokal je odšel v roke ekipe Zalog 1129, drugo mesto je zasedla ekipa Fortnite sucks, tretje pa ekipa Šiška sirnica. Zelo pogumno in pošteno se je borila ekipa DRPD iz Novega mesta, ki pa je žal odšla domov brez stopničk.

Opoldan nas je presenetil župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković. Obiskovalci so bili navdušeni in ponosni.

Starejše ekipe nad 15 let so so se pomerile v popoldanskem času, zmagovalni pokal je ostal na domačih tleh. Prvo mesto je namreč zasedla ekipa Čamac Zalog. Drugo mesto je zasedla ekipa DR Nauka, tretje pa ekipa NK Rude.

Skozi igro smo zopet promovirali fair play in enakopravnost, kar je v turnir izvrstno vključil vodja nogometnega turnirja Blaž Lipar.

Dan je spremljajo sonce, ki je na trenutke prizorišče ogrelo na visoke temperature vendar udeležencev vročina ni odgnala. V delavnicah so sodelovali še bolj ognjeno kot sicer. Mladi in mladi po srcu so sodelovali v različnih aktivnostih:  žongliranje (Jakob Bergant), izdelava izdelkov iz recikliranega materiala (Društvo GUMB), izdelava kitk in poslikava s kano (Danijela Mijatovič), grafitiranje (Fedja Šičarov) in DJ delavnice z DJ Deejay Woo D, DJ Ramzes in DJ Madam-tu-so.

Na prizorišču nas je ves čas obdajala tudi ljubezen Ljube <3 Draga, mobilnega mladinskega centra, v obliki avtobusa.

V večernem času, ko je sonce že malo manj pripekalo, so na prizorišče prispeli glasbeniki, ki so dogodek zaključili z barvito žanrsko vsebino, ki je prepričala slehernega obiskovalca. Telo so nam dokončno razgreli: Amos Vamos, Škaf, Gama, Duo Marmoris, Žena in Janči, MC Nomad in Zlatko.

Dogodek je omogočila ustanoviteljica JZ Mladi zmaji, Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino in ostali partnerji ter donatorji.

Veseli smo, da nam je navkljub nehvaležnim časom dogodek uspelo organizirati in se že veselimo jeseni, ko bo na vrsti ponovno snidenje.

Teja Pahor|2020-07-03T08:37:29+02:0030.06.2020|DELAVNICA, DOGODEK, DRUŽENJE, LJUBA IN DRAGO, MLADI ZMAJI ZALOG, PROSTOVOLJSTVO|