Skupaj za čistejši način prevoza!

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI – od 16.9. – 22.9.2020

Ljuba in Drago sta že sama po sebi zgodba, ki popolnoma paše v kontekst vrednot kampanje “Evropski teden mobilnosti”.

Na Evropskem tednu mobilnosti 2020 med 16. in 22. 9. sta Ljuba in Drago, po ustaljenem voznem redu v lokalnih skupnostih / soseskah (Šolsko dvorišče Osnovne šole Kašelj in dvorišče Celovških dvorov) poleg druženja in izkušnje preobrazbe na participativen način, poudarjala “zelene vidike” svojega poslanstva (reciklaža / nadciklaža / zelena streha – nižji ogljični odtis / uporaba obstoječih energetskih virov na lokacijah kamor prihajata / povezovanje z Ljubljanskim potniškim prometom, ki zagotavlja veliko bolj ekonomično življenje Ljube in Draga saj jima zagotavlja prevoz, topel dom, redni servis, zavarovanje in drugo podporo).

V četrtek, 19.9.2020 sta imela Ljuba in Drago svoje postajališče v Celovških dvorih, kjer sta v sodelovanju z Andražem Tarmanom (Zavod Rompom) izvedla zanimivo delavnico – IZGRADNJA TANDEM SKIROJA (skiro za več oseb), ki je združevala tako vrednote Mladih zmajev kot tudi kampanje Evropskega tedna mobilnosti: skozi povezovanje kreative z mobilnostjo smo preko skupinskega duha sodelovanja med mladimi organizirali nalogo, ki poudarja skrb za okolje, skrb za zdravje, skrb za sočloveka, spoznavanje fizike in osvajanje motorike, trajnostne vrednote ter vrednote ponovne uporabe.

Mladi so v izgradnji neizmerno uživali in nalogo odlično opravili – po soseski se je 5 oseb skupaj zapeljalo z enim skirojem.

V petek, 18.9. smo združili moči tako Mladi zmaji kot tudi Ljubljanski potniški promet in poleg Ljube in Draga pred Osnovno šolo Kašelj povabili KAVALIRJE, ki so na lokacijo pripeljali električno vozilo kavalir.

Mlade smo opozarjali na pomembnost novih virov energij v prometu in lahko so se zapeljali z vozilom Kavalir po soseski.

Med potjo so se z gospodom voznikom lahko pogovorili o njihovem poklicu in v poti neizmerno uživali.

Tradicionalni sobotni Ecomeet na Kongresnem trgu pa je žal odpadel zaradi povečanih varnostnih ukrepov vlade.

Mestna občina Ljubljana že 19. leto zapored sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti, največji mednarodni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti. Letošnji slogan kampanje je “IZBERI ČISTEJŠI NAČIN PREVOZA!”

Petra Filipič|2020-10-16T10:15:20+02:0025.09.2020|DELAVNICA, DOGODEK, DRUŽENJE, LJUBA IN DRAGO|