Veselo zmajevanje 2020

Decembrski program Mladih zmajev, ki mu radi rečemo kar Veselo zmajevanje, bo letos obarvan s kreativo in solidarnostjo.

Izpostavljamo le nekaj decembrskih akcij:

 • Solidarna zbiralnica
  1. – 28. 12.; 14:00 – 17:00: Zbiralna akcija lepo ohranjenih toplih in zimskih oblačil za mlade v stiski. Potrebujemo predvsem fantovska, najstniška oblačila za starost 14+
 • International Dragon Fest  // INTERNATIONAL DRAGON FEST
  3., 10., 17. 12.; 21:00 – 22:30 in 13., 20. 12.; 17:00 . 18:30: Interaktivna srečanja mladih posameznikov_ic, ki so trenutno v Sloveniji, a prihajajo iz drugih kulturnih okolij. Vsako srečanje ima drugo temo, vse pa povezujejo solidarnost, ustvarjalnost in prazničnost. // Interactive meetings of young people that are currently in Slovenia, but originally from different cultural backgrounds. Each meeting will have a different theme, all of which combine solidarity, creativity and festivity.
 • Čamceva zbiralnica želja
  10. – 24. 12.: Zbiramo želje za mlade, ki so v novih okoliščinah velikokrat zapostavljeni. Če jim želite kaj sporočiti, lahko to pošljete na cmczalog@mladizmaji.si
 • Ogled filma Deček in svet in pogovor
  18. 12. 2020; 18:00 – 20:00: Skupen ogled animiranega filma in pogovor o naravi ter pasteh sodobne družbe.
 • Ustvarjalna delavnica – izdelava okraskov
  15:00 – 17:00: izdelava božično-novoletnih okraskov.
 • Zmajev glasbeni adventni koledar
  1. – 24. 12.: Vsak dan bomo odkrili novo melodijo in si tako pričarali praznično vzdušje.
 • Čamac pluje in daruje
  10. –  24. 12.: V prazničnem duhu bomo skupaj vrtali, ustvarjali in pekli.

Program sproti dopolnjujemo. V skladu z ukrepi za zajezitev širjenja novega korona virusa trenutno vse aktivnosti potekajo na spletu, na našem digitalnem mladinskem centru DigiMC, do katerega lahko dostopate na povezavi: https://discord.gg/CpMh29k, na posameznih FB in IG straneh ali ostalih digitalnih platformah, ki so izpostavljene v opisu dogodkov. Programe posameznih dnevnih centrov, Uličnih zmajev, Ljube in Draga ter DigiMC spremljajte na spletni, Facebook in Instagram straneh Mladih zmajev.

Sofinancerja programov Mladih zmajev sta ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana in Urad Republike Slovenije za mladino.

V primeru dodatnih vprašanj o prazničnem programu, vam bomo z veseljem odgovorili. Kontaktirate nas na pocitnice@mladizmaji.si in 051 659 025 (Urša Kaplan).

Pridržujemo si pravico do spremembe programa in odpovedi posamezne aktivnosti v primeru premajhnega števila prijav ali v primeru spremembe ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z novim virusom SARS-COV-2 s strani Vlade RS.