Ostajamo na voljo mladim v mestu

S 1. aprilom, ko v veljavo stopijo predvideni, 11-dnevni strožji ukrepi za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom, Mladi Zmaji prilagajamo svoje delovanje za mlade.

 

DIGIMC
Vabljeni, da se nam pridružite v digitalnem mladinskem centru DigiMC, kjer so mladim v 45 različnih sobah (kanalih) v 6 različnih kategorijah na voljo raznolike aktivnosti pod vodstvom moderatorjev. Dobrodošli v skupnosti, ki šteje že 781 registriranih uporabnikov.

PSIHOSOCIALNA PODPORA
Vsi mladi v stiski lahko od ponedeljka do petka med 12.00 in 17.00 pokličejo na M: 041 662 132 ali pišejo na E: jerneja.munc@mladizmaji.si, kjer se jim bo oglasila mobilna psihosocialna svetovalka Jerneja, lahko pa tudi pišejo v sobo #svetovalnica digitalnega mladinskega centra DigiMC, od pon-pet med 16:00 in 20:00 in sob med 16:00 in 19:00.

ZAGOTAVLJAMO VAREN PROSTOR
Četrtni mladinski centri ostajamo varni prostori in nujna storitev mladim za zagotavljanje varnosti. V ČMCjih in v okolici od pon-pet med 14. In 17. uro, po potrebi, individualno nudimo podporo in prostor mladim, ki nas najbolj potrebujejo.

RADIO BASEMENT
Na povezavi www.radiobasement.net vabljeni na valove Radia Basement, medija za poročanje, angažiranje in dialog, kjer z mladimi soustvarjamo odprto in strpno družbo.

JAVNI NATEČAJ ODNOS
Mladi zmaji smo v letu 2021 kurator TAM TAMove ulične galerije na Vegovi ulici, kjer mladim preko javnega natečaja ODNOS omogočamo varen in odprt prostor za kreativno izražanje. Natečaj je namenjen podpori mladim pri uresničevanju idej in potencialov in predstavitvi samih sebe kot umetnikov; spodbujanju in opolnomočenju mladih umetnikov, ki skozi svoja dela lahko predstavijo interpretacijo sodobnosti in dobijo prostor za razstavo svojih izdelkov ter spodbujanju družbene kritičnosti in angažiranja, ki spodbuja mlade v participacijo in nadaljnje razmišljanje.

RAZSTAVLJAMO V ULIČNI GALERIJI
V času zaprtih galerij, muzejev, šol smo mladim umetnikom preko likovnega natečaja »Strpnost skozi oči mladih« omogočili prostor za kreativno izražanje. Trije izmed njih se do 22. 4. s svojimi deli predstavljajo v TAM TAMovi ulični galeriji na Vegovi. Predhodno so mladi kreativci organizirali otvoritev skupinske razstave v virtualnem svetu digitalnega mladinskega centra DigiMC in v virtualni 3D galeriji.

Vabljeni, da se nam pridružite pri soustvarjanju utripa mesta!