Kaj smo počeli med Prvo(Z)majsko avanturo?

Prvomajsko avanturo smo letos preobrazili v Prvo(Z)majsko in ji dodali še več zmajevske energije. Bili smo ustvarjalni, športni in glasbeni, delali smo z rokami, razmišljali, se pogovarjali in družili. Seveda vse ob upoštevanju priporočil in ukrepov NIJZ za preprečevanje širjenja virusa.

Naučili smo se tudi precej novih reči. Če še kdo meni, da učenje ne more biti zabavno, naj se pridruži zmajevskim avanturam, da ga prepričamo v nasprotno 🙂

V ponedeljek smo začeli z lokostrelstvom. Ta zanimiv šport smo spoznavali v dobri družbi lokostrelskega kluba DLL Potens. Preizkušali smo lastno potrpežljivost, mirno roko in oster pogled ter uživali v naravi. Osnove lokostrelstva smo osvojili, naslednjič pa se nam morda lahko pridružite že na turnirju 😉

Nadaljevali smo z otvoritvijo ulične galerije, ki je tokrat potekala na temo Svetloba – Tema. Izbrani so bili trije mladi umetniki_ce: Sara Lukanc, Nik Bačnik in Bernarda Conič, ki so na inovativen način osvetlili Vegovo ulico. Njihova dela si še vedno lahko ogledate do konca maja, s seboj pa prinesite mobitel z aplikacijo in skenirajte QR kodo.

V sredo smo nadaljevali na dveh lokacijah Zaloške ceste. Dekleta so imela čas zase rezerviran na Zaloški 220 pri Mladih zmajih Zalog, kjer so si ob sproščenih pogovorih, zabavnih aktivnostih pripravile že tradicionalni zaloški Pižama party. Punce so se naučile novih prijemov v sklopu samoobrambe, ustvarjale so z akrilnimi barvami, spekle najboljše čokoladne brownie piškote, se bolje spoznale in klepetale o različnih temah od A do Ž. Zabavo so podaljšale še z “after-partyjem” z obiskom Girls rock pri Mladih zmajih Črnuče.

Tam se je še enkrat pokazalo, kako pogrešamo druženje in kreativno ustvarjanje v živo! V črnuški kleti se je namreč v četrtek zgodilo srečanje skupnosti mentoric in nadebudnih učenk glasbe. V nekaj urah so se spletle nove vezi, rock punce pa so lahko v živo preizkusile tako snemanje v studiu kot tudi vadbo različnih inštrumentov.

Druga lokacija Zaloške ceste je bila Mladinska postaja Moste, natančneje Urbana delavnica, kjer so od srede do petka potekale delavnice predelave starih telefonskih govorilnic GO-GO-GOvorilnice. Skupaj z mladimi smo razmislili kaj bi še lahko vključili v notranjost govorilnic, v četrtek in petek pa smo zavihali rokave in se lotili dela. Rezali smo les, brusili, lepili in barvali. Delavnice bodo v maju še potekale, vsak četrtek med 15. in 19. uro, še vedno se jih lahko udeležite vsi mladi, ki vas zanimajo teme kot so nadciklaža, trajnostne kreativne rešitve in ponovna uporaba.

Ves počitniški teden pa smo se zmaji družili in zabavali tudi na našem digitalnem mladinskem centru DigiMC-ju na platformi Discord, kjer smo imeli dva zanimiva pogovora: o drogah z DrogArt-om ter o zasvojenosti z družabnimi omrežji z Logout-om. V petek se je odvil turnir v igri League of legends, v soboto pa smo si skupaj ogledali film s poučno vsebino po izboru mladih obiskovalcev našega Discorda.

Pri Zmajih pa ves čas nekaj dogaja, ne le v času počitniških avantur. Več o dogajanju v naših centrih, na uličnih terenih in na Discordu lahko spremljate tudi na družabnih omrežjih, na Facebooku: Mladi zmaji in Mladinski centri Mladih zmajev in na Instagram straneh Mladih zmajev.