Spomladanska Plata 2021 je za nami

V nedeljo, 20. junija je bilo na igrišču Plata zopet vroče, a ne le zaradi visokih temperatur. Med 11. in 19. uro se je odvil tradicionalni, že 27. dogodek Plata – z nogometom proti diskriminaciji, ki je na nogometno igrišče pripeljal več kot 100 nogometašev in ob igrišču nogometne navdušence, ki so z bučnim navijanjem pospremili turnir.

V starostni skupini do 14 let se je na turnir prijavilo rekordno število ekip – kar 9. Zmago so slavili Bobeki iz Šiške, drugo mesto je zasedla ekipa Kašelj, na tretjem mestu pa so pristali Nogometaši iz Zaloga.

V starostni skupini nad 14 let se je prav tako pomerilo 9 ekip. Slavile so Gorile, ki so poskrbele, da je pokal ostal v Zalogu. Drugo mesto je pripadlo ekipi 7mladih, tretje mesto pa je zasedla ekipa Čamac Zalog.

Vsem udeležencem nogometnega turnirja čestitamo za igro, še posebej vsem, ki so spoštovale načela fair-playa in športnega vedenja, h kateremu smo tudi tokrat spodbujali sodelujoče na turnirju. Prav poseben poudarek smo tudi letos namenili poudarku raznolikosti igralcev in igralk in nujnosti spoštovanja enakopravnosti in enakovrednosti v športu.

Tudi na sosednjem košarkarskem igrišču in travniku je bilo živahno. Za mlade je bil tam digitalni mladinski center DigiMC, kjer so se lahko preizkusili v partijah šaha, risanju in video igrah. Naše prostovoljke so pripravile Poligon vključenosti, kjer so se mladi lahko spoznali s temo begunstva in delavnico pletenja zapestnic prijateljstva. K nenasilju je s svojo delavnico spodbujalo Društvo Ključ, projektna skupina Each one teach one pa je na Plato pripeljala hip hop v vseh svojih oblikah. Za dobro vzdušje sta poskrbela Ljuba in Drago z glasbenim dogajanjem, vse prisotne pa je v smeh spravljal moderator Urh Mlakar.

Dan smo zaključili na sproščen in razigran način, z nastopom UM & KUNA Freestyle Show-om in s tem uspešno zaključili še eno Plato – z nogometom proti diskriminaciji.

Za pomoč in sodelovanje pri dogodku se zahvaljujemo Društvu Dih, Društvu Up, Društvu Ključ in projektu Prava zveza, ekipi Each one teach one, Kuni in Urhu Mlakarju ter vsem prostovoljcem in prostovoljkam. Za donacijo svojih izdelkov se zahvaljujemo podjetju Atlantic Grupa in športni trgovini Decathlon, ter Mestni občini Ljubljana za podarjene nogometne žoge.

Foto Aleš Černivec in arhiv Mladih zmajev

Nina Centa|2021-06-23T21:24:26+02:0023.06.2021|DOGODEK, DRUŽENJE, FAIR-PLAY, KONCERT, MLADI ZMAJI ZALOG, PLATA, ŠPORT|