Girls rock – poletna dogodivščina

Girls rock je mednarodno uveljavljen projekt, ki ga je v začetku leta 2020 Mladim zmajem predstavila srbska organizacija za promocijo aktivizma OPA – Kolektiv mladih žena FEMIX.

Skoraj leto dni nazaj se je v dvorani Aleša Češnovarja, Mladih zmajev Črnuče – Basement, po nekaj mesečni pavzi odvil koncert. Takratne Girls rock mentorice klaviatur, basa, bobnov in kitare Nena Bogataj, Ela Božič, Neža Dolmovič in Maša Amalia Jakopič so si nadele ime Lude žene in zaigrale repertoar coverjev mišljenih za prvo izvedbo Girls rock projekta.

Med letošnjimi prvomajskimi počitnicami se je odvil Girls rock – Dan odprtih vrat, pohvalimo se lahko, da so ga obiskale uporabnice vseh fizičnih enot Mladih zmajev in uporabnice našega Digitalnega mladinskega centra – DigiMC.

Po dogodku je v Basement redno začela zahajati perspektivna mlada glasbenica, ki se je v sodelovanju s Saro Jeremić, mentorico kitare, tudi naučila in predstavila s kratkim izsekom skladbe Voda (Dan D). S Saro je na tedenski ravni kitaro vadilo še eno dekle.

Med 8. in 10. julijem se je v Črnučah odvila Girls rock – glasbena dogodivščina, na katero se je prijavilo 12 deklet. Formirali smo kar štiri glasbene skupine: Blacknails, Sun sisters, Faggycore in Trula. Dekleta so vadile kitaro, bas in bobne in tako mentorice kot ostale sodelujoče navdihnile in prevzele s svojo vnemo, dobro voljo in najstniško navihanostjo. Piko na i sta dodala tudi dva obiska koncertov skupin Regen in Macbeth, kjer so dekleta videle eno izmed mentoric v odrski akciji.

Kam naprej? Dekleta se vračajo v Basement, volja do učenja, povezovanja in glasbe ni popustila. Projekt Girls rock se tako jeseni zagotovo vrne v obliki nove dogodivščine.

Bi se nam pridružila tudi ti? Oglasi se v Črnuškem mladinskem centru.

Urška Arnšek|2021-07-19T20:18:26+02:0019.07.2021|DIALOG, GLASBA, MLADI ZMAJI ČRNUČE, SAMO ZA DEKLETA|