Otvoritev razstave Energija / Vibracija v Ulični galeriji

V ponedeljek, 26. julija smo se ponovno podružili na Vegovi ulici, kjer smo otvorili že peto razstavo v ciklu Odnos. Raziskovali smo preplet energije in vibracije, ki kroji in poganja ta Svet. Na peti rok natečaja Odnos je prispelo 23 del mladih ustvarjalcev in komisija je imela sila težko delo.

 

Včasih je življenje pač tako abstraktno kot kilojouli, volti ali wati. Strokovnjaki za vibracijsko energijo trdijo, da veselje, mir in sprejemanje, ustvarjajo visokofrekvenčne vibracije, medtem ko jeza, obup in strah vibrirajo z nižjo hitrostjo.

Včasih se življenje zdi celo tako abstraktno kot Vesolje. Najprej ni bilo ničesar. Potem je bil velíki pòk. Po njem je nastalo življenje. Mlado življenje, ki je s svojo vztrajno energijo in neprizanesljivo vibracijo poselilo Planet. Tukaj in zdaj. Raziskovanja kompleksnega odnosa med energijo in vibracijo so se kinetično lotili Rebeka, Aljoša, Rija, Nika in Monika.

Rebeka Petrovčič / Motna iluzija čuječnosti

Plakat skuša prikazati pojem grobega in neobdelanega ter raziskuje pomen surovih, naravnih in nekontroliranih čustev. V izbranih elementih se prepletata človeška ter živalska figuralika, ti pa so slečeni in izpostavljeni, ranljivi komunicirajo odkritost. Ozadje prežema rdeča barva, ki predstavlja dva močna pola – nasilje in ljubezen. Skozi simbolizem barve in z gradnjo figuralnih elementov se odkrivajo nekontrolirana primarna občutja, ki se niso razvila v času človekove rasti, vendar so zasidrana globoko v njegovi zavesti.

Foto: Petra Filipič

Foto: Petra Filipič

Nika Juteršek, Rija Ferfolja, Aljoša Bokan / Energija: Vibracija

Pot mladega fotografa se često začne z igro teme in svetlobe.  Skozi igro z modeli, sencami in identitetami pa izkušeni fotografi ujamejo svoj vajb. Razredni izziv in energija treh združena v preprosto formulo – Svetloba vibrira hitreje od besed.

Monika Plemen / Forma Viva I

Litografija Forma Viva I, je nastala brez predhodnih skic in je rezultat spontanega risanja podobe na kamen. V tem delu je avtorica idejo o telesnosti in materiji skušala izraziti skozi imaginarno formo, kjer preko gubanja nastajajo vmesni prostori abstraktnega razmišljanja.

Foto: Petra Filipič

Razstava bo na ogled do 27. avgusta, vse dni v tednu, 24 ur na dan. Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.

SKLEP o izboru julij 2021

Maja M. Gašperšič|2021-07-28T23:11:01+02:0028.07.2021|LJUBA IN DRAGO, RAZSTAVA, ULIČNA GALERIJA|