Zmaji v Zavetišču

Zmaji smo poletne počitnice prvič preživeli na dveh taborih v Zavetišču Gmajnice, kjer so nastala nova prijateljstva med mladostniki in z živalicami.

Mladi so v petih dneh obeh taborov izvedeli veliko o skrbi in zaščiti živali, predvsem kako pomembno je razumeti njihovo govorico. Da je reševanje in posvajanje plemenito dejanje in zdravje naših kosmatinčkov na prvem mestu. Tudi o kastraciji in sterilizaciji smo se veliko pogovarjali – kajti s k/s lahko preprečimo številne bolezni in nezaželena legla, katera nekateri še danes odvržejo ali celo pokončajo.

Za živali, ki čakajo svoje posvojitelje, smo izdelali igračke iz recikliranega materiala in jim z druženjem krajšali čas v Zavetišču. Ob pogledu druženja z živalicami so še posebej izstopali občutki radosti, brezpogojne ljubezni in sočutja, ki ga mladi izkazujejo do živih bitij. Verjamemo, da so oni tisti, ki spreminjajo svet na bolje, ki nosijo v sebi pristno ljubezen do narave in ki ta planet lepšajo z vsakim dnem.

Tudi novinarka ga. Vesna Levičnik poroča v Dnevniku o doživljanju poletnega tabora in pristnih vtisih naših mladih zagovornikov živali.

Navdušile so nas tudi povratni komentarji udeležencev po taboru, ki so mnenja, da je bil to najboljši tabor, na katerem so se veliko naučili, pridobili so nove prijatelje, všeč pa so jim bile tudi pozitivne izvajalke programa, mlade zagovornice živali iz ekipe Ljubljӕnčki.

Mi verjamemo, da se kmalu spet ujamemo na kakšnih aktivnostih Mladih zmajev, v enem izmed naših mladinskih centrov, na ulici ali pa spet na kakšnem prihajajočem taboru Zmaji v Zavetišču.

Velika zahvala gre celotni ekipi Zavetišča Gmajnice, ki so nas toplo sprejeli in nam veliko povedali o njihovem delovanju in ravnanju z živalmi, predvsem pa hvala, ker pomagate živalim.

Petra Filipič|2021-08-21T08:47:53+02:0021.08.2021|DELAVNICA, DRUŽENJE, NARAVOVARSTVO, POLETNA AVANTURA, TABOR, ZAVETIŠČE GMAJNICE|