Sodelovali smo na evropski živi knjižnici v Solunu

Mladi Zmaji smo se med 23. In 26. avgustom udeležili projekta “European Living Library for Young Citizens”, ki je z izvedbo živih knjižnic potekal v Solunu, v Grčiji.

Projekt je vključeval več kot 100 državljanov Evropske unije, vključno s 33 vabljenimi udeleženci iz Beograda (Srbija), Quart de Poblet-a (Španija), Skopja (Severna Makedonija), Sarajeva (Bosna in Hercegovina), Bruslja (Belgija) in Ljubljane (Slovenija). Evropske žive knjižnice so bile kot del mednarodnega projekta “European Living Library for Young Citizens” izvedene na enem od osrednjih solunskih trgov. Za vsako predstavljeno živo knjigo je bila oseba z edinstveno identiteto in življensko zgodbo, ki jo je pripravljena deliti z vsemi, ki si jo želijo slišati. Solunčani vseh starosti, spolov, ne glede na svoj izvor in ozadje so si navdušeno “izposojali” knjige in se z njimi zapletli v zanimive in plodne debate.

Žive knjižnice so bile izvedene ob podpori programa Evropske unije, Evropa za državljane.   Cilj projekta je pripeljati evropske žive knjižnice v različna evropska mesta z namenom krepitve dialoga med prebivalci različnih držav in izvorov s katerim razbijamo predsodke in stereotipe med njimi.

Vabljeni k spremljanju projekta v katerem bodo izvedene še žive knjižnice v Skopju, Sarajevu, Valenciji in Beogradu ter predvidoma med 24. in 27. 10. v Ljubljani. Ne zamudite priložnosti, da z nami preko žive knjižnice postanete del prizadevanj za boljše razumevanje med evropskimi državami in njihovimi prebivalci.

Marko Taljan|2021-09-30T17:25:56+02:0029.08.2021|MEDNARODNO SODELOVANJE, POVEZOVANJE, UČENJE|