Prvič na taboru OBčuti NA GLAS!

Družili smo se, pogovarjali smo se ob ognju, kartali smo  … to so mladi največkrat izpostavili, da si bodo res zapomnili.

Med 9. in 13. avgustom 2021 smo prvič izvedli tabor OBčuti NA GLAS! Po obdobju, ki ni nikomur prizanašalo, še posebej mladim ne, smo pet dni preživeli v čudoviti naravi Radovne. Mladim smo želeli ponuditi možnost, da se sprostijo, razbremenijo, spoznajo nove prijatelje, se pogovarjajo in preko umetnosti spoznavajo sebe ter iščejo vire moči znotraj in zunaj sebe.

 

Vas zanima, kaj smo počeli?

Najprej smo se spoznavali, iskali smo skriti zaklad in se kopali v jezeru Kreda. Skozi moderni mozaik smo raziskovali svojo kreativnost, se učili samoopazovanja. Preko likovne delavnice smo iskali vire moči, reševali skupinske izzive –  npr. kako spustiti jajce iz 1. nadstropja, da se ne razbije, na koncu pa smo še poslikali majice.

Vsako jutro smo začeli z jutranjo telovadbo, ki mogoče ni bila zelo všeč vsem in se ob večerih zbrali ob tabornem ognju, se družili, pogovarjali. Pa seveda kuhali smo.

Meni bo najbolj ostalo v spominu, kako je skupina mladih iz zelo različnih okolij uspela navezati pristne prijateljske vezi, njihova razmišljanja, potenciali. S takimi mladimi vedno obstaja upanje.

Ja, res je bilo lepo. Strinjali smo se, da moramo, kaj takega spet ponoviti.

Tabor smo pripravili v sodelovanju z MEPI – mednarodnim priznanjem za mlade pridružila pa se nam je tudi Urška Ambrožič Potočnik, ki nas je učila ustvarjati mozaike. Več utrinkov si lahko pogledate na fotografijah.

Avtorji fotografij: Tea Tomažič, Urška Ambrožič Potočnik, Jerneja Munc, udeleženci tabora

Jerneja Munc|2021-09-02T22:48:51+02:0002.09.2021|DRUŽENJE, POGOVOR, POLETNA AVANTURA, TABOR|