Festival Biti mlad je zakon! 202

V petek, 27.8.2021 smo za Bežigradom izvedli že 12. poulični festival Biti mlad je zakon. Na festivalu si lahko našel vse – od športa, umetnosti, dobre družbe, do glasbe in odličnih veganskih burgerjev.

 

Letos se je na zelencu med Trebinjsko in Puhovo ponovno odvil festival Biti mlad je zakon, na katerem se je predstavilo 13 različnih organizacij, ki so festival podprle s široko paleto aktivnosti, ki so se jih mladi lahko udeležili. Namen je bil mladim in drugim prebivalcem četrtne skupnosti predstaviti različne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa v Ljubljani v novem šolskem letu.

Foto: Aljoša Bokan

Foto: Aljoša Bokan

Če ste se v petek sprehodili mimo zelenice, sta vaše zanimanje verjetno najprej pritegnila lokostrelstvo in Body zorbing, oziroma ogromne, napihljive, kotaleče se žoge iz katerih smo lahko videli samo nasmehe in migajoče noge navdušenih mladih. Kmalu za tem je zadišalo po dobri hrani – veganskih burgerjih, ki so bili pripravljeni iz rdeče pese in drugih dobrot, in so z okusno mešanico sestavin navdušili tudi mlade. Izza vogala ste zaslišali DJ Muho s svojo glasbo, v zraku pa je odmeval zven zanimivih pogovorov in smeha. Na festivalu ste bili lahko priča različnim aktivnostim – poligon s pijanimi očali, taborniške aktivnosti, izmenjava rastlinic, postavitev razstavnega kotička in mnoge druge. Spoznali ste lahko Zavod 404, Glasbeno šolo Muzikaviva, Izberi sam, MEPI, taborniški Rod Bičkova skala, Zvezde so blizu, KIND, Dnevni center aktivnosti za starejše, Slovensko mladinsko gledališče, Nefiks, Zavod Voluntariat in Rastlinice.

V zadnjem delu dnevnega programa nas je presenetil dež, ki pa nas ni ustavil pri izvedbi večernega dela festivala, ki sta nam ga polepšala dva izjemna glasbena nastopa z Ano Logar in Bratoma Jurca. Dogodek smo lahko v celoti izpeljali zunaj, večer pa smo uživali v zvenu strun, brezalkoholnih koktajlih in prerokovanju prihodnosti s tarot kartami.

Foto: Aljoša Bokan

Velika zahvala gre vsem organizacijam, prostovoljcem, četrtni skupnosti Bežigrad, Mestni občini Ljubljana in udeležencem festivala, ker ste ta dan naredili še bolj poseben! Upam, da se kmalu spet srečamo.

Foto: Aljoša Bokan