Na pomoč! Zagozdila sem se. (Razstava: Sangara Perhaj)

V telefonskih govorilnicah se pišejo zgodbe. Zgodbe mladih. Do konca leta se nam bodo predstavili umetniki in umetnice, ki so v na novo oživljenih govorilnicah zaznali potencial in možnosti novega razstavljalnega prostora kar na prostem.

 

Mlada ekipa zmajevskega projekta PORTAL 2-7-7-7-8 (Lene Lekše, Maruša Uhan in Tom Winkler) vsak mesec organizira sklop samostojnih razstav mladih ustvarjalk_cev, ki za en mesec poživijo drugo, umetniško telefonsko govorilnico z razstavami in obrazstavnim programom.

Z vsako posamezno razstavo umetnik_ca piše svojo zgodbo in s svojim umetniškim ustvarjanjem daje dušo našim govorilnicam. Tokratno zgodbo piše umetnica Sangara Perhaj, 1998, ki se ukvarja z ilustracijo, animacijo in šivanjem skulptur. Trenutno zaključuje dodiplomski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani na smeri video in novi mediji. Do sedaj je razstavljala na samostojni razstavi v Dobri Vagi in na več skupnih razstavah umetniškega kolektiva Podmladek, sodeluje pa tudi pri drugih skrivnih projektih. Manj skriven oz. kar javnosti dostopen projekt se nahaja na prostem, na Prulah/Špica, kjer si lahko enega izmed njenih projektov »Na pomoč! Zagozdila sem se.« – sešito skulpturo -ogledate v naši govorilnici.

Včasih se zagozdimo v lastnem življenju, včasih v lastnih mislih, včasih pa tudi v eni izmed govorilnic, tako kot se je to zgodilo tudi Sangarini umetnini, ki še je na ogled vse do četrtka, 16.9. Na hrbtni strani pa se skriva tudi zvočni dodatek, ki je tudi avtorsko delo umetnice Sangare Perhaj, kateremu lahko prisluhnete s pomočjo aplikacije Spotify.

Želimo vam prijeten ogled razstave, obiščite tudi info-govorilnico in knjigobežnico, kjer lahko izmenjate kvalitetno čtivo.

Vabljeni na zatvoritev Sangarine razstave, ki bo 16.9. ob 19:00

Več o dogodku na Facebooku: www.facebook.com/events/1421966724854623

Petra Filipič|2021-09-09T07:39:06+02:0006.09.2021|DRUŽENJE, GOVORILNICE, NARAVOVARSTVO, RAZSTAVA, UMETNOST|