Uspešen zaključek zbiralne akcije “Polepšajmo in razveselimo dneve naših borcev na Pediatrični kliniki Ljubljana”

Mladi zmaji smo v luči praznovanja, povezovanja in obdarovanja podprli zbiralno akcijo »Polepšajmo in razveselimo dneve naših borcev na Pediatrični kliniki Ljubljana«, ki jo je vodila mlada obiskovalka Taraja. V decembru in januarju smo tako v enotah Mladih zmajev ter na OŠ Mirana Jarca, OŠ Franceta Bevka in OŠ Danile Kumar zbirali igrače, družabne igre in knjige. Akciji se je z donacijo otroških in mladinskih knjig pridružila tudi Mestna knjižnica Ljubljana.

Ker človeška dobrota ne pozna meja, se je igrač, knjig in iger nabralo toliko, da smo lahko poleg otrok na Pediatrični kliniki Ljubljana obdarili še otroke na pediatričnih oddelkih Splošne bolnišnice Izola, Splošne bolnišnice Jesenice in Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Taraja je o akciji in odzivu ljudi povedala: »Akcija se je zelo dobro iztekla. Res sem ponosna, da sem lahko toliko otrokom vsaj malo pričarala nasmehe na obraz. Upam, da jim bodo podarjene igrače pomagale na poti do lažjega okrevanja. Občutki so krasni, da lahko z majhnimi stvarmi in svojo dobroto pomagamo vsem otrokom, ki se vsak dan borijo z dvignjeno glavo proti svoji bolezni. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k mojemu projektu. Naredili smo nekaj srčnega in dobrega in to šteje v življenju.«

Tudi v imenu Mladih zmajev se zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali k uspešno izvedeni akciji.

Maja Majcen|2022-03-16T20:36:35+01:0016.03.2022|DOBRODELNA AKCIJA, PROJEKT|