Vzlet Radia Eter

Sredi marca je pričel z delovanjem Radio Eter, neodvisen, internetni medij in medijski prostor Mladih zmajev za mlade, ki je bil ustanovljen leta 2021, kot produkt transformacije predhodnega medija Radia Basement. Radio Eter deluje po principu mladi za mlade, saj program pripravlja skupina mladih novinark in novinarjev, poznavalk in poznavalcev družbe, politike, kulture in glasbe, ki s kreiranjem kakovostnih, družbeno kritičnih, informativnih, alternativnih, umetniških in zabavnih vsebin gradijo dialog med mladimi ter prakticirajo radio kot orodje retorike mladih in spodbujanja koherentnosti mladinske skupnosti.

Pred 2 leti, se je v okviru programa Basement v Četrtnem mladinskem centru Črnuče, rodil Radio Basement. Ta je aktivno deloval do ukinitve, poleti 2021, ko je, zaradi uradnega vpisa v razvid medijev, prešel skozi vizualno, programsko, strukturno in reprezentativno preobrazbo. Kot produkt je nastal Radio Eter, ki je sredi marca pričel uradno delovati kot neodvisni, internetni medij.

Ekipo Radia Eter tvori kreativni, novinarski kader z glasbeno redakcijo, kjer ustvarja Ivan Slijepčević in kulturno ter družbeno redakcijo, kjer ustvarjajo Tia Lončar, Veronika Kržičnik, Miša Močilnikar in Nika Pušlar. Uredništvo medija vodita odgovorna urednica Mojca Jevšek in pomočnica urednice Zia Perko Rogelj. Tehnična podpora, od postavitve komunikacijskih kanalov do montaže radijskih oddaj, je v rokah tehnikov Roka Molnarja, Luke Peršolje in Lire Jurkovič.

Ekipa si prizadeva, da bi letošnjo pomlad v svoje vrste pritegnila nove ustvarjalce vsebin, avdio in video tehnike ter tržnike, s ciljem, da skupaj sledi viziji, da Radio Eter postane prepoznan kot stičišče mladinske kulture.

Radio Eter trenutno obratuje na osrednji platformi www.radioeter.net, kjer je 24/7 na voljo predvajalnik glasbe ter širok nabor radijskih oddaj ter recenzij. Spremljate pa jih lahko na družbenih omrežjih na @radioeter. Za vsa vprašanja, dileme, predloge ter sodelovanja je ekipa radia na voljo preko e-maila: nekiimamzapovedat@gmail.com. Vabljeni k poslušanju.

Mojca Jevšek, Zia Perko Rogelj|2022-03-17T09:12:26+01:0017.03.2022|BASEMENT, MLADI ZMAJI ČRNUČE, RADIO ETER|