Plata 2022 v duhu fair playa

Na Plati v Zalogu smo se v nedeljo, 5. juniija 2022 zbrali že na 28. izvedbi Plate 2022 – z nogometom proti diskriminaciji. Sonce je dobro segrelo ozračje, na igrišču pa so temperaturo še dodatno dvignili tekmovalci na nogometnem turnirju, ki so se pomerili za naziv zmagovalcev Plate.

Ob 11. uri smo s prvo tekmo otvorili turnir za mlade do 14 let. V njem se je pomerilo 6 različnih ekip iz Zaloga, Kašlja in Šiške. Zmago je slavila ekipa iz Kašlja, drugo mesto so zasedli domačini Bad boys, na tretjem mestu pa je končala ekipa NK Šiška Sirnica. Vsem ekipam čestitamo in pozdravljamo, da so se turnirja udeležile tako domače ekipe kot tudi mladi iz drugih delov Ljubljane.

Preden se je turnir nadaljeval s starejšimi ekipami, je nogometno igrišče postalo oder, na katerem je Anja Ropoša izvedla avtorsko točko s hula hoop obroči in nam pričarala divje razigrano urbanost s plesnimi elementi.

Preden se je turnir nadaljeval s starejšimi ekipami, je nogometno igrišče postalo oder, na katerem je Anja Ropoša izvedla avtorsko točko s hula hoop obroči in nam pričarala divje razigrano urbanost s plesnimi elementi.

Za glasbeno podlago je poskrbela tehnična ekipa Basementa s predvajanjem playlist Radia Eter, za dobro vzdušje pa Urh Mlakar, ki je s komentiranjem tekem in zabavnimi freestyle momenti sproščal razgrete igralce in navijače. Če bi želeli glasbene utrinke Plate doživeti tudi sami, vabljeni, da obiščete www.radioeter.net.

Ob 14.30 smo nadaljevali z nogometnim turnirjem ekip, starejših od 14 let. Pomerilo se je 5 ekip iz Zaloga, Kašlja, Škofje Loke in Mengša. Pokal je dvignila v zrak ekipa iz Kašlja, drugo mesto so zasedli NK Rude, na tretjem mestu pa so bili igralci ekipe AS-PLUS.

Poleg nogometa so se mladi lahko udeležili tudi aktivnosti, ki so jih pripravili mladi iz digitalnega mladinskega centra DigiMC in Maja iz zavoda Zvezde so blizu. Za chill out kotiček sta poskrbela Ljuba in Drago, za lačne želodčke pa prostovoljca Medin in Danijela.

Vroč dan se je zaključil v poznih popoldanskih urah z nastopom mladih glasbenikov, ki ustvarjajo kot glasbena skupina White sugar band, z nasmejanimi obrazi in zadovoljnimi obiskovalci. Skozi cel dan smo bili priča fair playu in športnemu vedenju, za kar smo si organizatorji dogodka prizadevali že pred turnirjem. Zahvala s strani Mladih zmajev Zalog gre vsem sodelujočim – tekmovalcem, prostovoljcem in študentom, sodelujočim organizacijam, nastopajočim ter obiskovalkam in obiskovalcem dogodka in nenazadnje tudi OŠ Zalog ter ČS Polje. Se vidimo zopet prihodnje leto!

Nina Centa|2022-06-09T08:56:53+02:0009.06.2022|DRUŽENJE, FAIR-PLAY, LJUBA IN DRAGO, MLADI ZMAJI ZALOG, ŠPORT|