Zvok mladosti

Za nami je Zvok mladosti – osrednji dogodek evropskega leta mladih, ki se je v petek, 27. maja 2022 odvil v Križankah. Dogodek je bil osredotočen na ohranjanje zelenega planeta in trajnosti ter kako pri tem vključevati mlade, da sami oblikujejo svojo prihodnost in so pri tem aktivni ter tako soustvarjajo svojo skupno prihodnost.

Glavni organizator Zvoka mladosti je bil Urad RS za mladino, v vlogi soorganizatorjev pa so sodelovali še Mreža MaMa, Mladinski svet Slovenije, MOVIT, Nacionalna agencija programov EU Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota ter Mestna občina Ljubljana.

Namenjen je bil mladim in tistim, ki se ukvarjamo z mladimi, med 10. in 18. uro pa se je dogajanje raztezalo od Trga francoske revolucije do glavnega odra Križank.

V poletnem gledališču Križank je potekal bogat kulturno-glasbeni program, v Viteški dvorani pa mladinska dialoga na temo trajnostnega razvoja in podnebnim sprememb ter digitalizacije. Poleg tega so imeli mladi skozi predstavitev priložnost raziskati programa Erasmus + Mladina in Evropska solidarnostna enota.

Poleg različnih dialogov, so se mladi dogodku lahko pridružili tudi na interaktivnih stojnicah. V okviru Mreže MaMa smo se predstavili tudi Mladi zmaji z mobilnim mladinskim centrom Ljuba in Drago, poleg tega pa še Mladinski svet Slovenije, Nacionalna agencija MOVIT, Mreža mladinskih centrov Ljubljana, Brez izgovora Slovenija, Zavod TiPovej!, Amnesty International, Program MEPI, Ministrstvo za notranje zadeve, CERV točka in Social innovators projekt, Zavod za zaposlovanje in projekt NKT VKO, Urad za intelektualno lastnino, Ministrstvo za kulturo, Platforma SLOGA, Zveza slovenske podeželske mladine, Kmetijska gozdarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Društvo ŠKUC, Knjižnica REČI, Inštitut za Afriške študije, Mladinski center Zagorje, Hiša Evropske unije, Simbioza Genesis in Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Častni pokrovitelj dogodka ZVOK MLADOSTI je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Evelin Radulović|2022-06-09T19:51:47+02:0009.06.2022|DIALOG, DOGODEK, LJUBA IN DRAGO|